13 şubat 2015 okul protestosu

kolibandi
ülke genelinde yapılan bazı bölgelerde ise başarılı bir şekilde devam eden protestodur.

gözaltıların olduğuna dair bilgiler de gelmektedir.

--- alıntı ---

-Kadıköy Lisesi`ne boykot pankartı asıldı. Öğrenciler laik eğitim için yürüdü.

-Ankara Tuzluçayır İlkokulu ve Suleyman Nazif İlkokulu öğretmenleri ve ögrencilerinin çoğunluğu okula gelmedi, kapılara kilit vuruldu.

-İstanbul Kadıköy`deki Kadıköy Lisesi önünde boykot için toplanma başladı. Burada buluşacak olan öğrenciler, öğretmenlerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yürüyecek. Öğrenciler boykot halayı çekiyor.

-Ankara Mamak`ta Tuzluçayır Lisesi nerdeyse boşaldı, ögretmenlerin çoğunluğu boykota katıldı. Sibel Çatık, Açıkalın ve Mehmet Çekiç orta okulları da boş kaldı. Ege Lisesi`nin kapısına zincir vuruldu.

-Maltepe İdealtepe`de bulunan Hasan Şadoğlu Lisesi`nde ülkücüler boykota katılan öğrencilere saldırıda bulundu. Yaralılar var.

-İstanbul Küçükyalı`daki Kadir-Rezan Has İlkokulu önünde veliler toplandı. Eğitim-Sen 5 No`lu Şube adına konuşma yapan öğretmen Evrim Dirican bir konuşma yaptı. Okul önünde `Bu daha başlangıç mücadeleye devam` sloganı atılıyor.

-Ankara Kayabeyazıtoğlu Lisesi boykotta. Sınıflar yarı yarıya boş. Yoklama defterleri saklandı. HAZİRAN`cı öğrenci ve veliler okul önünde buluştu.

-İstanbul Gazi Mahallesi`nde Mehmetçik İlköğretim Okulu`nda sıralar büyük oranda boş kaldı. 600 kişilik okula sadece 100 kişi gitti. Yine Gazi Mahallesi`ndeki Şair Abay Lisesi ise boykota tam katılım gösterdi, şu an okulda kimse yok.

-Sarıgazi ve Çekmeköy`de öğrenci, veli ve öğretmenler laik eğitim için yürüyüşe geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yürünüyor.

-Ankara`da Batıkent Kardelen İlköğretim Okulu önünde boykot hatırası. Ankara Çankaya Çiğdem Mahallesi`nde Ahmet Barındırır Ortaokulu bu sabah sessizliğe büründü. Mahallede Saat 13 itibariyle alternatif program da olacak.

-İstanbul Gülsuyu`nda bulunan Kaşgarlı Mahmut Orta Okulu`nda boykot yüzde yüz başarıya. Akrep araçlarıyla okul önünde polis ekipleri, boykot için gelen veli ve öğrencilere saldırd. 10 kişi gözaltına alındı.

-Maltepe İdealtepe`de bulunan Hasan Şadoğlu Lisesi önünde saldırıya uğrayan öğrenciler İleri Haber`e konuştu: `Saldıranlar arasında ülkü ocaklarından gelen yaşça büyük kişiler vardı. Okul müdürü `dağılın yoksa sizi dövecekler` dedi ve saldırı başladı.

-Ankara?da Eryaman Lisesi?nin önünde buluşan veli ve öğrenciler HAZİRAN pankartıyla laik eğitim için yürüdü. Lisenin içinde ve çevresinde çok sayıda polis olduğu gözlendi. Derse katılımın az olduğu belirtildi.

-İstanbul Heybeliada Anadolu Lisesi`nde de boykot büyük başarıya ulaştı. Öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 70`i okula gelmedi.

-Kadıköy ve Şişli`de ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde eylem var. HAZİRAN ve Eğitim-Sen`in başını çektiği öğrenci, veli ve öğretmenler yürüyor.

-Gazi Mahallesi`nde birçok okulda boykot başarıya ulaştı. Sıralar boş kaldı, öğrenciler zafer işareti yaptı.

-Bursa`da HAZİRAN kent meydanında boykotla ilgili basın açıklaması yaptı.

-Beyoğlu HAZİRAN, Galatasaray Lisesi önünde boykot eyleminde.


--- alıntı ---
http://www.mynet.com/haber/guncel/turkiye-laik-egitim-icin-boykotta-siralar-bos-kaldi-1704788-1
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu