5 yaş altı çocuklarda diş çekimi

kolibandi
zorunlu kalınması durumunda çaresiz kabul edilebilecek tedavi yöntemidir.

kendi diş doktoruma gösterdiğim kızım için henüz gerek olmadığı ama dişin tedavi edilmezse kaçınılmaz olduğu belirtilen durumdur ayrıca. ama doktor bu duruma gelmememiz gerektiğini söyledi.

olaya çocuk psikolojisinden girdi. sırasıyla aktarmaya çalışayım.
ağrıyan diş yemek yeme olayını etkiler.
evet çocuklar ağrıyan dişin sebebini yediği şeyler olarak düşünür. (bunda ailenin şeker çikolata yeme dişin ağrır sözü de etkiliymiş çünkü çocuğa şeker ve çikolatada yemekmiş) bundan ötürü yemek yemeyerek ağrının kesileceğini düşünür. bu bünyenin zayıflamasına neden olduğu gibi çocukta yemeğe karşı bir tepkiselliğe sebep olurmuş.

çekilen dişin çocuklarda oluşturduğu travma :
her ne kadar çocuk dahi olsa çocuktan ona ait bir şey alınması onu etkilermiş. bunu bir de acı vererek yaşarsa çocuk ilerleyen hayatında da dişçiler başta olmak üzere tüm doktorlara karşı tepkili olurmuş. (bu doğru kardeşim bayılana kadar doktora gitmez, tüm tedavilerden kaçar, mecbur kalırsa da vücut reddeder. mesela kan veremiyor, damardan kan çıkmıyor)

çekilen dişin ardından gelen dişlere etkisi :
bu çocuklarda süt dişi için geçerliymiş. süt dişinin ardından gelecek dişin yolunun açık olması gerekiyormuş. ama 5 yaş altında (özellikle azı dişlerden) diş çekilirse diğer dişler çekilen tarafına eğilirmiş. bu da çarpıklığa neden olurmuş ve alttan gelenin yolu kapanacağı için ilerleyen yaşlarda o diş çıkarken büyük sıkıntı olurmuş.

genetik yatkınlık :
ailede diş çarpıklığı ve diş çürükleri ile sık sık problem yaşayan varsa ve bu durum çocuklarda etkili oluyormuş. bu problemi yaşayan ebeveyn yukarıdaki durumları düşünerek çocuklarının dişlerini çektirmeden erken tedaviye yönelmesi gerekir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu