90'lı yılların metalci gençliği

benden yazar olmaz
90'lara dair özlenen unsurlardandır. çoğunluğu kültürlü, dünyanın gidişatı ve sorunları ile ilgili, kitap okuyan, sorgulayan, eleştiren, apolitik olmayan, felsefeye, sosyolojiye, astronomi ve fizik gibi sayısal bilimlere meraklı, kendine has bir giyim tarzı, üslubu ve jargonu olan gençlikti.

kanımca bu gençliğin tedavülden kalkmasına neden olan ana unsur müziğin gün geçtikçe daha fazla meta olmaya başlaması, içeriğin değil şeklin daha fazla gideri olması, internetin ve mp3'ün yaygınlaşmaya başlamasıyla "underground" olgusunun tarihe karışır olmasıdır.

o dönemde sevilen bir müzik grubunun kasedini bulmak, yerde altın bulmaktan farksızdı. bir kaset alındığı zaman kaset eskimesin diye boş bir kasede çekilir, o kaset en az 100 kere ard arda dinlenirdi. böylece müzik tüm riflerine kadar ezberlenirdi. şimdilerde, 100lerce gb müzik arşivinin anlamları boşaltan bolluğunun içinde böyle bir özveri pek mümkün değil. bu gençliğin en büyük eğlencesi, çoğunluğu dağılmaya mahkum müzik grupları kurmak, bu gruplara sonu gelmeyen logolar ve albüm kapakları çizmek, geceleri bira ya da şarap eşliğinde tıkışılan bir odada müzik, aşk, siyaset vs.üzerine tartışmaktı. "zamanda yolculuk", "karadelik", "kuantum" gibi olgular en popüler tartışma konularıydı.

yine bu gençlik, 90'ların sonunda satanist olmakla itham edilmiş, dönemine göre çok fazla üzerine gidilen, 90'lar türkiye'sinde küpe takıp saç uzattığı ya da siyah giyindiği için çok fazla tacize maruz kalmış olan bir gençliktir.

şimdilerde evlenip çoluk çocuğa karışmıştır birçoğu. o günler, sadece özlenecek, bir daha asla geri gelmeyecek tarifsiz anılardan ibaret olmuştur. daha iyisi olabilir miydi, bu gençlik biraz çabuk mu yenilmiştir, belki de öyle ya da bilmiyorum.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu