byzas

uuu beybi
Yunan Tanrısı Zeus'un gayrimeşru torunu, Poseidon'un oğlu, İstanbul'a ilk adını veren kraldır.

Efsaneye göre Zeus, nehirler tanrısı İnahos'un kızı İo'ya aşık olur. Aralarında ilişki yaşanır ve Zeus'un karısı Hera bu durumu fark edip İo'nun peşine düşer, durumu öğrenen Zeus İo'yu bir ineğe çevirtir. Hera bunu da öğrenir ve ineğe çevrilmiş olan İo'yu Zeus'tan uzak tutmak için bir mağaraya saklayıp başına Argos'u diker. Zeus, Hermes'i göndererek Argus'u öldürtür.

Ancak İo bu kez de Hero'nun kendisine musallat ettiği sinekten kurtulmaya çabalar, sinekten kurtulamayan İo sürekli kaçar, en sonunda boğaza kadar kaçan İo bugünkü İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçer, bu olaydan sonra Boğaza Bosphorus adı verilir, bu Yunancada Boğa Geçidi anlamına gelirmiş. Boğazdan yüzerek geçen İo kendine sığınacak bir yer bulup Keroessa adında bir kız çocuğu dünyaya getirir. Yıllar sonra bu kız da Posedion'un dikkatini çeker ve birlikte olurlar. Keroessa, Byzas adında bir erkek çocuk doğurur. Bu çocuk hem Zeus hem de Posedion'un soyundan geldiği için çok kuvvetliymiş.

Bugünkü tarihi yarımada bölgesinde bir şehir kurmuş. (bkz: byzantion)

Bazı kaynaklara göre Byzas, İstanbul'un tarihi dokusuna, Fatih Sultan Mehmet ve Mimar Sinan ile birlikte en büyük katkıyı sağlayanlardan biriymiş.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu