el yazısı

kolibandi
eskiden ilkokulda güzel yazı dersinde öğretilmeye çalışılan yazı türüdür.

harfler eğik ve birbiri ile bağlantılıdır.

sonra biz büyüdük öğretmen olduk dediler ki el yazısı zorunludur. dik harfler öğretilmeyecek herkes el yazısı ile yazacak.

dedik ki bu neyin kafası. tamam ilköğretim 1-2-3. sınıflar iyi de öğrenciler 4. sınıftan sonra sınavlara girmeye başlıyor, ayrıca internet, tv, telefon vb. her şey dik harflerle yazılmış yazılarla dolu. yok dedi devlet bu olacak. sınıf öğretmenleri mecbur kaldı. sonra bir dönem bu yazı tipi oldu. galiba 4-5 yıl sürdü bu uygulama ve bir dönemin öğrencileri resmen kıyıma uğradı.

sonra dedi ki meb yok efendim el yazısı zorunlu değil, öğretmenin tercihine bağlı. öğretmenlerin %95 i dik %5 i el yazısı ile eğitim vermeye başladı. aynı okulda iki sınıf farklı yazar hale geldi.

bugün meb bir açıklama daha yaptı. yazı şekli sene başında okuldaki zümre toplantısında alınan kararla belirlenecek. ne olacak şimdi? eğer varsa aynı mahalledeki iki okuldan biri dik, diğeri el yazısı ile yazacak.

yani koca meb çıkıp ta arkadaş eğitim-öğretim... öğrenci gelişim özellikleri.... çağın gereksinimleri... bilimsel ve teknolojik veriler... vb. diyemiyor. şu şekilde yazılacak diyemiyor. ben bunu öğretmene bıraktım diyor. neden böyle diyor? çünkü eğitim işini eğitimcilere değil derneklere, yandaşlara, iktidar şakşakcılarına, cemaatlere, tarikatlara teslim etti-ediyor. bu durumdan kaynaklı çıkacak sorunları da biz mi dedik siz seçtiniz diye öğretmenlerin üzerine atmaya hazırlanıyor.

listedeki yeri bilmem ama bana göre dünya'nın en kötü eğitim sistemlerinden birinde öğretmenlerimiz can çekişiyor. öğrencilerimiz can çekişiyor. ama meb baştan ayağa zarar olan fatih projesini iyileştirme derdi ile öğrenci-öğretmen-eğitim ilişkisini tırpanlamaktan başka bir şey yapmıyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu