kayseri sümerbank bez fabrikası

kolibandi
1. beş yıllık kalkınma planı çerçevesinde SSCB'den alınan kredi ve teknik destek ile dönemin başbakanı ismet inönü tarafından 1933 de temelleri atılan ve 1935 de faaliyete geçen bez fabrikası.

o dönemlerde 2100 işçi ve 155 memur ile faaliyet yürüten fabrikanın açılışında sovyet mühendis kordiyef : "bizi buraya gönderen yöneticilerimiz, bize tek bir talimat verdi. Orada kendi özel işiniz için çalışıyor gibi çalışın, kendi ülkeniz için çalışıyor gibi çalışın. Bize dediler ki orada karşılaşacağınız zorlukları da memnuniyeti de mutlaka Sovyet halkına iletiniz." sözlerini söylemişti.

günümüze bakalım mı? türkiye çok çok çok güçlü, süper bir lidere sahip ama üreten hiçbir fabrikası kalmadı. türkiye mükemmel bir yer ama karışık ortadoğunun kamp alanı konumunda, türkiye süper yönetiliyor ama yöneticilerin istediği sonuç çıkmadığı için seçimler yenileniyor.

ne alaka demeyin sakın!

düşünün ki 10 yaşında yeni kurulmuş bir devlet sscb'den yardım alıp fabrika kuruyor, yatırım yapıyor, gelişim adına adımlar atılıyor yıllar geçiyor o zamanın sscb'sinden kalan rusyadan s400 almaya uğraşıyoruz. o zaman ki atılımlar neden durdu acaba? neden yok oldu sümerbanklarımız? peki ya s400 leri o dönem sscb'den yardım istediğimiz kadar rahat alabilecek miyiz?

çok güçlüyüz değil mi? acayip hemde.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu