tarih tekerrürden ibarettir

eski türkiye sözlük
kesinlikle yalan olan felsefe. ilk başta ben buna inandım, güvendim. geleceğimi bunun üzerine inşa etmeye hazırlandım. bilemezdim külliyen yalan olduğunu, tahmin edemezdim beni yanıltacağını. bir de fenere güvendim, inandım. her zaman yeniyor üzülüyorum bir kere olsun yendiğine sevineyim dedim. böyle bir sevgiydi işte. fener yenicekti. tarih buydu ve tekerrür etmesi gerekliydi.

form param, başka param yok. yatırmazsam açıkta kalıcam. öss'ye giremicem. üniversiteye adım atamıcam. yatırmam için yarın son gün. iddia oynadım. hafızama kazınmış tarih tekerrürden ibaret, fener kazancak. fener antalya'ya karşı. fener bu. başka alternatifi yok kesin kazanır. tarih tekerrürden ibaret. fener'e inandım iman getirdim. yenerse bu sefer sevindircek beni. ilk dört maç tuttu. fener'e kaldım. ama hiç heyecan yok. fener kesin alıcak maçı. tarih, tekerrür, ibret. 5 lira yatırdım 55 lira alıcam. parayla ne yapacağımı bile planladım. 5'i ana para ona dokunmak yok. yirmisiyle borsaya giricem. tahvil senedi alıcam. sabancı kazandırıyor. her zaman kazandırdı. tarih tekerrürden ibaret elbet kazandırcak. kalan otuzunu ise kavede batak oynarken kola içicem. nispet yapıcam elaleme. herkes çay içerken ben pipetten ses çıkarıcam. kola 1 lira. gözden çıkardım 6 kola iççem. bir paket sigara eder on lira. kaldı yirmi lira. onu zor günlere saklıcam. babayla ittifak'a girmemek için gerekli olan günlere.

hayatımda belki ilk defa kaveden maç seyrediyorum. ortam gergin ben rahatım. bilim yanılmaz. tekerrürse tekürrür. sonuç belli. fener yenicek. ilk yarı 0-0. fener temkinli. ikinci yarının ilk on dakikasında atar bi tane. atmadı. 70 de yedi bi tane. sanırım içimi bi sıkıntı basıyor. zihmin tüm olasılıkları düşünüyor. üniversite yalan oldu, kola, pipet, nispet.. ama güveniyorum fener'e bir anlık sıkıntı bu. 83'de ikinci gol geliyor. sanırım ağlıyorum. ikinci kez olmalı hayatımda. sefilleri okurken olmuştu galiba bi kere de. futbol kitlelerin afyonu, faşizm futbolla ayakta. fener yeniliyor. tarih tekerrür etmiyor. korkunca gaz çıkarıyorum genelde. ortalığı bir koku kaplıyor. üniversiteye giremeyişimin kokusu. fener yenildi, kupon yattı. tekerrür etmeyen tarihin ağzına sıçayım.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu