ahmet kaya

gorgoyth
Bu ülkede yaşayıp bu ülkeye saygı duymamış, bir ideolojiye kurban gitmiş kaliteli eserler sahibi sanatçı.

Edit: Bir ülkeye saygı duymak mevcut anayasa ve ülke bütünlüğüne saygı duymak anlamına geldiği için ülkeye saygı duyduğu savunulamayacak sanatçıdır. Türküye Cumhuriyeti bir tüzel kişilik olarak halkından ayrılabilir, örnekleri mevcuttur. Ülkeye saygı duymak her ne pahasına olursa olsun ülke rejimine ve topraklarına saygısızlık etmemek, saygısızlık edenleri kınamak, bayrağa ve marşa saygı duymak terimlerini içermektedir. İnsanları isyana ve bölücülüğe teşvik etmek haklı ya da haksız sebepler itibari ile alenen suç ve ülkeye saygısızlıktır.

Anayasanın 3. maddesi uyarınca ` Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.`
Anayasanın 14. maddesi uyarınca ` Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti oradan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz`

Binaenaleyh ülkeye saygısızlık hukuki bir terim olmadığı için kıyas yoluyla saygı kavramının da aşılıp açıkça suç işlendiği ortadadır. Anayasa bir ülkede yaşayan insanların tümünün ortak sözleşmesi olduğu için anayasaya aykırı yapılan davranışlar müşterek yaşam ve saygı kurallarını tanımazlık anlamına gelir.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu