rüya

petro
bilim insanlarının bir türlü tam olarak gizemini çözemediği bir nevi geçici bilinç kaybı. rüyada görülenin bilinçaltı olduğuna dair genel inanışın yanında ciddi sayıda ilahi mesaj olarak algılayanlar da vardır. islam'da ölülerin kıyamet gününe kadar bir nevi uykuda olacağı ve kıyamet koptuğunda "bizi uykumuzdan kim uyandırdı" diyerek uyanacakları inancı vardır. uyku halinde zaman kavramı tamamıyla altüst olmaktadır. bütün bunların dışında normalde görme imkanı olmayan kişilerin görülmesi bakımından oldukça güzel bir olaydır. iyi ki vardır.
benden yazar olmaz
hakkında ilginç bilgiler yazılıp çizilen bilinçaltı olayı. bir insan 3-4 yaşına kadar kendisi hakkında rüya göremiyor. benlik oluşumu ile açıklanabilir pek ala. görülen rüyaların ise %90'ı uyandıktan 1 saat sonra unutuluyor.
eski türkiye sözlük
uyku esnasında bireyin ya o gün etkisinde kaldığı durumlardan ya, bilinç altına attığı düşüncelerden ya da herhangi bir nedene dayanmadan kendiliğinden beliren karmaşık, çoğu zaman çözmek için kafa yorulan ve rüya tabirlerine sarılmaya neden olan, insan beyninin uyku esnasında insana sergilediği her biri david lynch filmleri tadında oyunlardır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu