dombıra

aslhncngz
çoğunluk bilmezken akp nin seçim arabasından, izin almadan çaldığı aslını bilmeyenlerin aaa akp nin seçim şarkısı diye tepki gösterdikleri arslanbek sultanbekov`un dombıra isimli çalgıyı kullanarak çaldığı aşağıdaki anlamı (çeviri) barından şarkıdır.

kara kış köyüme gelende
lapa lapa kar yere düşende
dombıramı alırım
yürek sazımı çalarım
kaygılarımı hiç söylenmem.

dombıra sazımı işiten babalar
manasına kulak veren analar
işittiğine akıl yorarak,
yürekleri titreyerek
göz yaşlarını esirgemezler.

ey dombıra, ey dombıra

nogayların derdi sayısız, her gününde
yiğitlerin uyumadığı günlerde
yüreklerini cesaretlendiren
savaşlarda güç veren
görüp geçirmis dombıra
ey dombıra, ey dombıra
ezgkhn
arslanbek sultanbekov'un önce "benden izinsiz bana ait eseri seçim müziği yaptılar dava açıcam" diyerek tepki gösterdiği, sonrasında ise akp mitinglerinde seçim müziği ile birlikte boy gösterdiği eski türk müziği.
kolibandi
bir zamanlar her cumartesi kahvaltısında çalarak iş yerindeki arkadaşlar üzerinde koşullanma deneyinde kullanılan şarkıdır. olay şöyle: her cumartesi sıra ile bir çalışan kürt böreği alır ve çalışanlar mutfakta toplu halde kahvaltı yapar. kahvaltı yaklaşık 20 dakika sürüyor. çalışanlar kahvaltıya gömüldüğünde bilgisayardan ses hafifçe duyulacak şekilde dombra açılır. şarkı bittiğinde tekrar başlayacak şekilde ayarlanmıştır. bu olay yaklaşık 5 ay sürer. sonra bir gün iş gereği bir toplantı organize edilmişken, yine aynı kısık seste dombra çalar. çalışanlardan bazıları canlarının börek çektiğini söyler. diğerleri de. deney tutmuştur. ama koşullanma dombraya mı vakitsizce gelinen mutfağa mıdır acaba? aradan bir süre geçtikten sigara odası diye tabir edilen yerde çalışanlarla sohbet ederken "şöyle bir şarkı var biliyor musunuz?" diye dombra şarkısı açılmıştır. çalışanlardan biri "biliyoruz ama bunu ne zaman dinlesem canım börek çekiyor" demiştir. yani deney başarılıdır. hem de gizil koşullanmayla hiç hesaplanmadığı şekilde başarılıdır. yani insan beyni algılamadığımızı sandığımız şeyleri bile algılayarak hiç beklenmeyen tepkiler verebilmektedir. aferin insan beynine.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu