almanlar yenilince biz de yenik sayıldık

benden yazar olmaz
şu dünyada söylenebilecek olan en saçma cümlelerden biri. efendim, mevzunun özü şu. başlangıçta osmanlı devleti, özellikle ittihat ve terakki kanadı almanya'nın birinci dünya savaşını kazanacağına kesin gözle bakmışlar ve "bunların yanında savaşa girersek kaybettiğimiz toprakları geri kazanabilir, dahası, alman teknolojisi ile ülkeyi modernize edebiliriz" demişler ancak evdeki hesap çarşıya uymamış. sonuçta: almanlar yenilmiş... bizim tarihçilere de bu cümleyi uydurmak kalmış.
gorgoyth
Savaşa girişimizdeki ironi söz konusu olduğunda bitişi için seviyesiz kalan ironidir. Teorik olarak Almanya silah bıraktığında biz direnmeye devam ediyorduk.
at avrat braveheart
tarihin en saçma sözlerinden biri olmaya aday söz. madem almanya'ya bu kadar güveniyordu osmanlı devleti neden itilaf devletleri arasına girmeye çalıştı? hadi almadılar aralarına osmanlı devleti'ni, almanya'nın başarısız olduğu nadir şeylerden birine nasıl denk geldik? biz yeniyorduk da almanya yenilince bizi de mi yenik saydılar? almnlr ynlnce bz de ynk syldk .s.s yksa blysn bzi ynrdk .s.s
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu