yerden yüksek

uuu beybi
2010 yılında trt 1 de yayınlanmaya başlayan, kısa sürede biten yerli dizidir. altan erkekli, hasibe eren, tarık pabuççuoğlu, ruhi sarı, yasemin allen, nur tüzün, enis arıkan, gonca vuslateri, özlem türkad gibi birbirinden başarılı oyuncuları kadrosunda bulunduran jale atabey yönetmenliğindeki dizidir.

özellikle ilk sezondaki futbol sahneleriyle daha da sevdirir kendini. ikinci sezon kadroya giren fanatik beşiktaşlı karakteriyle sevgi daha da büyür. hele bir konuk karakter vardır ki evlere şenlik: psikopat melahat -
(bkz: gözde kocaoğlu)
kısa sürmesi üzse de tekrarlarıyla neşe katmaya devam ediyor şu sıralar. sabah ezanıyla birlikte izlenebilir.
sabit cezzar - enis arıkan gibi efsane bir karaktere sahiptir.
son sezon birçok başarılı isim diziden ayrılsa da, bünyesine kattığı yeni isimlerle düşüşe geçmeden devam etmiştir.

ek tanım: bir çocuk oyunudur. özellikle boş geçen beden eğitimi derslerinde çok oynanırdı benim zamanımda. bir ebe olur kaldırımdaki (ya da başka yüksek yerlerdeki, tamamen yaratıcılığa ve cesarete bağlı) diğer arkadaşlarını yerde elini dokundurmak suretiyle ebe seçmesi ve koşa koşa yüksek yere geçmesiyle devam eden bir oyun. bir yandan "ya rab neler yaşamışız böyle" diye düşünüyor, diğer taraftan, elinden telefon düşmeyen, bilgisayar başında aptal! olmuş çocukları gördükçe "yok lan, ne güzel çocukluk yaşamışız" diye düşünmeden edemiyorum.
okaliptusa küsen koala
adı gibi yüksek bir yere ihtiyaç duyulan çocuk oyunu. herkes bulduğu en yüksek yere çıkar, sona kalan ebe olur. bu esnada yüksekte olan kişiler yer değiştirir ve ebe bunlardan birini yakalamaya çalışır ve bu böylece sürüp gider.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu