taylan tanay

kolibandi
halkın hukuk bürosu İstanbul şube başkanı iken kurumla bağları koparılan avukattır.

--- alıntı ---

TAYLAN TANAY`IN BÜROMUZLA İLİŞKİSİ KESİLMİŞTİR

`Halkımıza, yoldaşlarımıza ve müvekkillerimize;

Sizlere duyduğumuz saygının ve sorumluluğun bir parçası olarak yakın zamana kadar büromuzda avukatlık yapmış olan Taylan Tanay ile ilgili bir açıklama yapmak gerektiğini görüyoruz.

Taylan Tanay`ın büromuzla politik, ideolojik, kültürel, fiili hiçbir bağı kalmamıştır. NEDEN;

Halkın Hukuk Bürosu, kurulduğu yıldan bu yana, değerler yaratmış, kapitalist rekabet ortamının kirli ilişkilerine alternatif bir avukatlık pratiğinin yaratılıp geliştirilebileceğini savunmuş ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Ne devlet tarafından gelen tehditlere, gözdağlarına, infaz ve tutuklama saldırılarına ne de burjuva ideolojisinin dayattığı ve sinsi bir biçimde yaymaya çalıştığı kültüre, kimliğe, statükoya teslim olmuştur. Kapitalist düzenin kültürel ve ideolojik saldırılarına karşı pasif bir direngenlik yerine açıktan ve fiili olarak mücadele etmiştir.
Halkın Hukuk Bürosunun yarattığı geleneği ayakta tutan, ilerleten ve geliştiren güç ilke ve kurallarıdır. İlkelerimiz başımızı dik tutarak düşmanın gözünün içine bakmamızı sağlamıştır.


Kurallarımız güvenliğimizin koşuludur... İlkelerimiz olmasaydı, değer oluşturamaz, gelenekler de yaratamazdık..

İlke ve kurallarımızı belirleyen şey ise ideolojimizdir.

Biz sosyalistiz. Sosyalist ideolojinin ilke ve kuralları ile düşünür, yaşar ve savaşırız...

Biz kurmak istediğimiz dünyanın değerlerini bugünden yaratmak isteyen bir geleneğin parçasıyız....

Değer; yaşamımıza yön veren düzenleyicimizdir... En yüksek değerimiz emektir. Emekle devrimcileşir, emekle kendimizi ve dünyamızı yeniden yaratırız...Taylan Tanay, kendisine, müvekkillerine, büro arkadaşlarına, işine emek vermeyi bırakmıştır... Kendisine verilen emeğe saygısızlık etmiştir...

Saygı; özenmektir; ölçülü, dikkatli davranmaktır. Taylan Tanay yaratılan geleneklere, kültüre, ilişkilere, emeğe saygısızlık etmiştir.

Namus; ilke ve kurallara, verilen sözlere ve güvene duyulan bağlılıktır. Dürüstlük, doğruluktur...Taylan Tanay çalışma arkadaşlarına yalanlar söylemiş, gizli ve gayrimeşru ilişkiler kurmuştur. Yalan söyleyerek insan bedenini, insan emeğini ve insan güvenini sömürmüştür. İnsanların kendisine devrimciliğinden ötürü duyduğu güveni ve devrimci prestijini kötüye kullanmıştır. Taylan Tanay namuslu davranmamıştır..

Onur; insanın kendine karşı duyduğu saygıdır. Devrimci onuru korumanın koşulu açıklıktır. Özeleştiri bir devrimcinin en güçlü silahıdır. Başı dik, alnı açık yaşamak insan onurunu ayakta tutmakla kendi kendini yeniden yaratmakla mümkündür. Haysiyetini yitiren insan herşeyini yitirmiş demektir. Taylan Tanay kendisine düşen yükümlülüğe karşı sorumsuzca davranmıştır.

Ahlak; bireysel, kollektif, sosyal, siyasal, kültürel, estetik davranış kurallarıdır. Taylan Tanay, bizi biz yapan davranış kurallarını hiçe saymıştır. Her yönü ile ahlaki çürüme yaşamıştır.

Devrimcilik ahlaki bir tercih değildir ancak ahlaki çürüme ideolojik yıkımın bir sonucudur. Kişi kendini eğitmediği yerde çürümeye başlar. Çürüme tek başına kendisi ile sınırlı kalmaz çevresini bulunduğu yeri de çürütür.

Taylan Tanay, popülizm zehiri ile yozlaşmıştır. Kollektif yaşamı büyütmek yerine düzeniçi yanlarını büyütmüş devrimci ilişkiler içinde kapitalizmi yaşatmaya çalışmıştır.
Düzeniçinde doğan, gelişen, büyüyen bir insanın düzeniçi yanlarını devrimci saflara taşıması doğaldır. Bizler ailemizin eğitimimizin ve düzenin bize verdiği o güne kadar biriktirdiğimiz iyi- kötü ne varsa devrimci saflara taşırız. Bu yüzden ideolojik ve kültürel savaş kendi içimizde de sürer. Eğitimimiz bu yüzden süreklidir.
Biz yeni insanı bugünden yaratmak amacıyla en sert tartışmaları kendi içimizde yürütür en ağır darbeleri kendimize vurmayı gerekli görürüz.

Bu yüzden Taylan Tanay ile de tüm devrimci yaşamı boyunca düzeniçi yanları, hataları, zaafları sebebiyle eğitim ve ikna temelinde uzun tartışmalar yürütülmüştür. Bu tartışmalardan özeleştirel tavırla ve kendini eğitme hedefiyle çıktığı her zaman kendisine inandık ve yeniden yeniden güvendik. Kendisi de zaman zaman çevremizdeki dostlarımıza arkadaşlarımıza yoldaşlarımıza ideolojik kültürel eleştiriler yöneltmiş tartışmalar yürütmüştür. Hem bu anlamıyla hem de tanınan ve halkımızın güvendiği bir insan olarak sorumluluğu büyüktür.


Taylan Tanay kendisine verilen emeği, sevgiyi, değeri ezip, hukukunu tamamlamadan büromuza, tutsaklarımıza, yoldaşlarımıza ve dostlarımıza sorumluluklarını yerine getirmemiş, hesap vermeden ve yalan söyleyerek kaçmıştır.
Düşünmesi, kendi içinde tartışmalar yaşamasını mümkün gördüğümüz için sizlere bir açıklama yapmaksızın aylardır bekliyor olmamıza karşın sorumlumlarının gereğini yerine getirmemiş ve kaçmıştır. davranış göstermemiş aksine büromuz dışında ve büromuz aleyhinde konuşmuştur.

Sonuç olarak; Taylan Tanay devrimci, militan görünüşüne karşın, günlük yaşamını da, duygularını da davranışlarını da devrimci kültür ve iradeyle şekillendirememiş ve bu savaşı kaybetmiştir.
Devrimci mücadele içinde çok zeki, büyük adamlar, süper insanlar yoktur. Değerler, ilkeler ve kurallar vardır. Bu ilke ve kurallara saygısız hiç kimseyi sırtımızda kambur gibi taşımayacağız. 25 yıllık tarihimiz boyunca, şehitlikler, tutsaklıklar, sürgünler pahasına hep birlikte yarattığımız değerleri sahiplenen halkımıza, yoldaşlarımıza, dostlarımıza yukarıda açıkladığımız gerekçelerle; Taylan Tanay`ın büromuzla hiçbir bağı kalmadığını ilan ediyor, büromuza duyulan güven ve bağlılık gereği Taylan Tanay`la yürütülen ilişkilerin bu güne kadarki sorumluluğunu üstlendiğimizi belirtiyor, bu aşamadan sonra Taylan Tanay ile sürdürülecek ilişkilerde sorumluluk üstlenmediğimizi ve açıkladığımız hususlar nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini sorumluluğumuz gereği hatırlatıyoruz.

Çürümenin yayılmaması ve kendisine yeni zeminler yaratmaması için tüm dostlarımızı bu konuda özenli ve uyanık olmaya davet ediyoruz.

HALKIN HUKUK BÜROSU


--- alıntı ---
http://www.halkinhukuk.org/aciklama/taylan-tanayin-halkin-hukuk-b%C3%BCrosu-ile-ili%C5%9Fkisi-kesilmi%C5%9Ftir.html
kolibandi
evinin önünde yapılan silahlı saldırı cephe isimli örgüt tarafından üstlenilen avukat.

--- alıntı ---
`Bir dönem devrimcilerin avukatlığını yapmış olan Taylan Tanay, işlediği suçlar nedeniyle 23.10.2014 tarihinde saat 00.10 civarında Avcılar`daki evinin önünde Cephe`nin adaletiyle karşılaşmıştır. Tanay`ın arabası Cepheliler tarafından taranmış, camları sopalarla kırılmıştır. Cephe milisleri tarafından, evinin önünde yakalanan Tanay, işlediği suçun bilincindedir ki, arabasını gizlemeye çalışmıştır. Ancak adaletimizden kaçamamıştır. Taylan Tanay, devrimcilerin içinde yaşamıştır. Ama düzenden getirdiği pislikleri, alışkanlıkları, yozluğu üzerinden atmamış; ideolojik olarak savrulmuştur. Taylan Tanay çürümüştür. Düzenin batağına saplanmış, devrimci değerlere halkın değerlerine hakaret etmiştir. Çürümüşlüğünü devrimci saflara yaymaya çalışarak suçunu büyütmüştür. Yeniden hesaplaşma sürecine sokulmasına rağmen hesap vermeden, bir suçlunun yapacağı şekilde kaçıp gitmiştir. Devrimcilik hesap sormaktır, hesap vermektir. Halka, devrimci değerlere ihanet edenlerin bu çürümeyi içimize yaymasına izin vermeyeceğiz. Bunun için Taylan Tanay`dan hesap sormaya gittik... Tekrar söylüyoruz Taylan Tanay halkımızdan ve devrimci tutsaklardan özür dileyecek. Cezalandırma öldürme amaçlı değil, sadece uyarı amaçlıdır. CEPHE`
--- alıntı ---

http://www.odatv.com/n.php?n=avukat-taylan-tanaya-silahli-saldiriyi-biz-yaptik-2510141200
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu