1 kasım 1928 latin harflerinin kabulü

gayri müekked
tüm dünya tarihinde bir dile yapılmış en büyük müdahaledir. dil yaşayan bir varlıksa harfler bu organizmanın nesine karşılık gelir bu harflerin kesilip yerine başkalarının konulması ne manaya gelir bir düşünmek gerek.
beyaz baret
düşünülüpte mi geçilmiş yoksa bi anlık kararmıymış henüz kesin olmayan köklü değişiklik. latiin harflerinin kabulü ile kendi ecdadımızın yazdığı kitapları okuyamaz hale geldik. böyle büyük bir etkisi vardır.
kolibandi
ecdadımızın yaptığı yapıtların okunmasına engel olmasıyla falan alakası olmayan devrimdir.

farklı milletler tarafından atalarımızın bıraktığı belgeleri çatır çatır okurken bunu yapmayıp harf değişti ya ondan okuyamıyoruz ya da harf değişti ya ecdadımızla bağımız koptu demek klasik bir kaçma savunmasıdır.

osmanlı arşivlerini geçtim, orhun abidelerini kim okudu? eğer latin alfabesi o anıtları okumaya engel ise osmanlının kullandığı alfabe de engeldi. ecdat olarak sadece osmanlı alınıyorsa orada hata vardır ve hatta büyük bir sorun vardır.

mevlana`nın mesnevisinin farsça yazıldığı bir geçmişe sahip olan bu topraklarda dil birliği adına atılmış en güzel adımlardan biridir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu