10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi

beyaz baret
kendi sandığımdaki sonuçlara göre bazı çıkarımlar yaptığım seçim.

1) katılım oranı 5 puan düşüktü.
2) bizim yörede mahalleler hatta sokaklar bile hangi partiye oy çıkacağı bellidir, atılan imzalara baktığımda ise chp`nin hakim olduğu sokakların hemen hemen hepsi gelmiş iken mhp`nin hakim olduğu yerlerde ise büyük eksiklikler vardı.
3)hiç bir partiden sayım için gözlemci yoktu, tecrübeli amcalarımın dediğine göre en rahat seçim dediler. buna göre de partilerin bile ilgisiz kaldığı bir seçim oldu.
kupakizisinekvalesi
12.cumhurbaşkanlığı seçimidir, halk sandık başında ilk defa cumhurbaşkanını seçecektir. fakat;

iktidarın adayına karşı muhalefetin çatı adayı yetersiz kalmıştır. (bkz: hitler gibi iktidara stalin gibi muhalefet lazım)
uzun adamın reklamları kısa film tarzındayken, diğer adaylarınki epey sönük kalmıştır.
uzun adamı kültürsüzlüğüyle kendini övmesi için öyle fırsatlar tanımıştır ki çatı adayı, o da bunu kullanmıştır. (bkz: biz prof değiliz ama istiklal marşını iyi biliriz)
bir torba kömüre oy satan insanlar bu seçimde duyarlı olup sandığa gitmişken; bizim duyarlı gözüküp duyarsız olan kesim tatilinden dönüp oy vermemiştir. söz bize geldiğinde yapabilecek bir şey varken (değişmeyeceğini düşünsek bile), yapmadıkları için bu seçim sonucuna seslerini çıkarmaya hakları yoktur. e geçmiş olsun, yine dibe vurduk!
bittle
10 ağustostan sonra olacaklar;
1- Bir kesim insan sebebini bilmeden oy verdikleri ve cumhurbaşkanı seçtikleri kişinin asla yanlış yapmayacağını düşünerek kendi hayatlarını tamamen onun dediklerine entegre edecekler.
2- Ülkesine artık hiç güveni kalmayan bir genç nesil ortaya çıkacak. Bu nesil okuyup büyük adam olup yurt dışına nasıl kaçarım derdine düşecek.
3- Cemaat lideri olan kişi muhalefet kanadının artık bu ülkedeki muhalefeti beceremediğini anlayıp yeni bir oluşum başlatacak.
4- AKP hükümetinin dağılması söz konusu olduğunda türkiye iç savaşa gidecek. Darbe yapabilecek bir ordunun da olmadığını düşünürsek güçlü güçsüzü rahatlıkla ezecek.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu