gaziantep`te suriyeli mülteciler sorunu

kolibandi
aylardır Suriyelilere karşı öfkelerini gizleyen halkın Suriyeli birinin ev sahibini öldürmesiyle yaşadıkları öfke patlamasının bir sonucu olan sorundur.

şehirde bazı insanların ellerinde çivili sopalarla Suriyeli arayışına çıktıkları söylenmekte ve her an Suriyeli insanlar darp edilmektedirler.

bu durumdan kaynaklı Suriyelilerin bir kısmı devlet eli ile farklı illere gönderilmekte bazıları ise ülkelerine geri dönmektedirler.

bu arada cb seçimlerinde gaziantep`ten rte ye çıkan oy oranı : yüzde 59,7 dir. ne alaka demeyin olur mu o insanların ülkesini karıştıran, ortaya piyon olarak lojistik destek veren, insanları katledenlere terörist dahi diyemeyen ben değilim.
benden yazar olmaz
hükümetin yarattığı sorundur.

savaş gibi durumlarda oluşan mülteci hadisesi şimdiye dek hep sınıra yakın kamplarda çözülürdü. şimdi tam ayrıntısını hatırlayamayacağım ama amerika çıkarlarına göre çalışan birleşmiş milletler yasalarında bile bu böyledir. savaştan kaçan sınır ülke halkını topyekün tüm ülkeye dağıtmak dünya tarihinde bir ilk olmakla birlikte bir bizde var sanırsam.

alırsın savaştan kaçanları, sınıra yakın korunaklı bir bölgede mülteci ikamet ettirirsin. onlara soğuktan sıcaktan korunacak, su, elektrik, sağlık hizmetleri, eğitim vs. imkanlar sağlarsın ama böyle gelişi güzel ülkenin her tarafına dağıtmazsın yani.

görülen o ki, fransa`da yaşayan cezayirliler olgusu ülkemizde yaratılıyor ve ne yazık ki sınır komşumuzda yaşayan halklara kötü gözle bakılmaya başlanacak. saçmalık değil de ne bu? ne gereği var bile bile bu hale getirmenin; düşmanlaşmak için her türlü zemini yaratmanın.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu