alman istihbaratının türkiye`yi dinlemesi

benden yazar olmaz
der spiegel dergisi`nin ortaya attığı ve doğruluğu kabul edilen iddiadır.

--- alıntı ---

Almanya Federal Haberalma Teşkilatı BND`nin Türkiye`yi dinlediği iddiası doğru çıktı. Konuya ilişkin Franfurter Allgemeine gazetesine bilgi veren hükümet çevreleri, Alman hükümetinin 2009`da hazırladığı güncel görev profilinde, Türkiye`nin resmi hedef olarak yer aldığını doğruladı. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Türkiye`nin Amerika Birleşik Devletleri, Fransa yada İngiltere ile kıyaslanamayacağını belirten hükümet çevreleri, Türkiye`de olup bitenlerin Almanya`nın güvenliğini yakından ilgilendirdiği için dinlemeyi makul bir faaliyet olarak görüyor. Buna gerekçe olarak ise, Türk hükümetinin Almanya`daki Türk kulüpleri ve dernekleri üzerinden yıllardır siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışması, başta PKK olmak üzere sol ile sağ grupların faaliyetleriyle uyuşturucu kaçakçılığı gibi eylemler gösteriliyor.

--- alıntı ---

kaynak: cnnturk.com
kolibandi
türkiye için utanç verici bir eylemdir.

iktidarın, paralel devlet ile, pkk ile anlaşma mücadelesi, ışid terör örgütüne sessiz kalması, gizli anlaşmalar, insan ölümlerine sessiz kalması ve halkını öldürmeye varacak kadar saldırganlaşması, sansürler vb. durumlar sonucu olduğu düşünülen dinlemedir.

normalde müttefik olup aynı kuruluş (nato) içinde yer alan iki ülkenin birbirlerine karşı bu kadar aleni ve bu tip bir skandala imza atması uluslararası camiada büyük yaptırımlara neden olabilecekken türkiye `onların uçağına iniş izni vermedik` diye övünmektedir. Türkiye`nin bundan 10 yıl önceki güç ve statüye sahip olmadığının, Ortadoğu bataklığındaki sıradan bir ülkeden bir farkı olmadığının ve müttefikleri tarafından bile güvenilmeyecek kadar yapısız bir hal aldığının göstergesidir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu