irritabl bağırsak sendromu

ultra90
huzursuz bağırsak sendromu yada hassas bağırsak sendromu ölümcül olmayan fakat kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde düşüren fonksiyonel rahatsızlık. beynin kalın bağırsaklara sinyal gönderme işlemini düzgün yapamamasıdır. kişi sürekli kabız, sürekli ishal yada bir ishal bir kabız olur. özellikle stresli şehir hayatı ve hazır gıda tüketiminin artmasıyla sendrom insanlar arasında iyice artmıştır. Amerika`da işe/okula gidememe sebepleri arasında gripten sonra ikincidir. henüz tedavisi yoktur gastroenterologlar hastanın semptomlarını azaltarak hastalıkla mücadele etmektedir. (ishal ilacı, kabızlık ilacı...)

(bkz: semptomatik tedavi)
odev
Özellikle bahar aylarında sürekli ishalden şikayet ediyorsanız, bağırsaklarınızda alakasız zamanlarda biriken gaz yüzünden durmadan karın ağrısı çekiyorsanız ve tedavi gerektiren bir hastalığınız tespit dilemiyorsa içinde bulunduğunuz duruma irritabl bağırsak sendromu, adı verilir. Tam olarak tanımlanmış bir hastalık olmadığı için tedavisi veya tedavi gerektirip gerektirmediği konusu bir neticeye ulaşmamıştır. Bu problemi yaşayanlar karın ağrısı ve tuvalete çıkma ihtiyacı yüzünden işlerini yapamamaktan ve sosyal hayatlarının zarar gördüğünden şikayet eder.
Kanımca bu problemin sebebi aşırı derece yapay gıdalarla beslenip prebiyotik, probiyotik, lif vb. sindirimi düzenleyen besin unsurlarını almamaktır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu