atlas deneyi

eski türkiye sözlük
dünyada bugüne kadar yapılmış en büyük deneydir. 20 - 25 yıl öncesinden start verilmiş, aylarca yapılmaya devam edecek olan olaydır. tehlikeli ve korkutucudur daha ilk günden iran depremi ile baglantıları olduğu üzerine iddialar bulunmaktadır. bu deney sonrası insanoğlu dünyanın varoluşu yani `the big bang theory` hakkında bilgiler edinebilecek ve boyutlar arası geçişi keşfedecektir...

----
atlas deneyi, avrupa nükleer araştırma merkezi`nde (cern) 2007 yılında çalışmaya başlayacak olan lhc hızlandırıcısında kurulan beş deneyden biridir. diğerleri cms deneyi, lhcb deneyi, alice deneyi ve totem deneyi`dir. atlas ve cms genel amaçlı, lhcb b-fiziği üzerine, alice ağır iyon fiziği ve totem ise toplam tesir kesiti ölçümü üzerinedir.

deneyin göbeğinde proton demetleri çarpıştıkları zaman, farklı enerjilerde bir çok temel parçacığın ortaya çıkması beklenmektedir. atlas deneyi şimdiye dek gözlenmiş veya gözlenmemiş bir çok parçacığı izlerini, enerjilerini, momentumlarını ölçecek şekilde genel amaçlı olarak tasarlanmıştır. lhc nin çarpışma enerjisi olan 14 tev ve ışınlığı olan 10^34 p/cm²/s daha önce ki deneylerde ulaşılmamış özelliklerdir. bu zor şartlar, atlas deneyini şimdiye dek yapılmış bütün parçacık fiziği deneyleri arasında en büyüğü ve en karmaşığı olmaya itmiştir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu