izmir saat kulesi

kupakizisinekvalesi
--- alıntı ---

1 Ağustos 1900 tarihinde Vâli Mehmet Kâmil Paşa?nın başkanlığında Hükümet Konağı?nda kentin yerel yöneticileri, mülkî ve askerî idareciler, memurlar ve şehrin ileri gelenleriyle bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda ne yapılması gereği tartışılmış ve varılan karar ?...şehrimiz namına da bir hatıra-yı ubûdiyyet ve sadakât olmak üzere, hükümet-i seniyyece bir eser vücûda getirilmesine teşebbüs kılınmıştır? sözleriyle ifade edilmiştir.

kamuoyuyla şöyle paylaşmışlardır: ? II. abdülhamit`in tahta çıkmasının yirmi beşinci yıldönümü münasebetiyle şehrimizde vücûda getirilecek olan işbu eser, dört taraftan görünür Saat Kuleli gayet musanna [sanat eseri] bir çeşmedir ki, bu çeşme, Kışla-yı Hümayun [Sarı Kışla] yakınında mermer döşeli bir zemin üzerine inşa edilecektir.?


81 metrekare taban üzerine sekizgen şekilde ve dört basamaklı haç biçimde mermer bir platform üzerine yapılan Saat Kulesi, 25 metre yüksekliğinde ve dört katlıdır. Sekizgen platformun dar kenarlarında, dörder küçük sütun üzerine oturan sebiller yer alır. At nalı kemerli, baldaken biçimli sebillerin üçer çeşmesi ve kurnası ile ortasında fıskiyeleri vardır. Fıskiyelerden bugün iki tanesi yok olmuştur. Baldekenlerin üzerini alemli kubbeler örter. Sebiller arasındaki geniş dört cephede, at nalı kemerli, demir şebekeli birer açıklık bulunur.


--- alıntı ---

Konak`ta bulunan kulede günün her saati önünde fotoğraf çekilen insan bulmak mümkündür. görmek isteyenler için;
http://www.3dmekanlar.com/tr/izmir-saat-kulesi.html
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu