her sene akıllı telefon değiştirmek

benden yazar olmaz
telefon şirketlerinin insanlara attığı harika kazık sayesinde yapılan iştir. dikkat ederseniz insanların kendi salaklıklarından dolayı demedim, ayrıca her sene olmasa da iki senede bir telefon değiştirmektedir insanlar.

nedeni ise basit: telefon alındığı zaman -atıyorum- adroid 2.3 sürümüyle gelmiş olsun. birkaç ay sonra bir güncelleme geliyor sürüm 2.4, derken 4.0 oluyor. ama bir sorun var. telefon fabrikadan çıkış olarak 2.3 sürümüne göre tasarlanmış. insanlar 4.0`ı güncellediklerinde telefon kasmaya başlıyor, fotoğraflar, videolar kağnı hızında açılıyor. çoğu insan eski sürüme dönüp kullanmayı da akıl edemiyor bu durumda çünkü bu konularda son derece cahil olduğumuz, elimizdeki telefon akıllı olsa da cahil kalmayı sevdiğimiz tartışılmaz bir gerçek. oysa (u: ben yapmadım ama) biraz kasıp rom ve root işlemleri öğrenilse o telefon en az 5 sene idare edebilir bir insanı. sonuçta 2010 yılından sonra çıkan pek çok akıllı telefonun en az 5 megapiksel kamerası var, çoğu en az 8 gb harici sd kartı da destekler durumda. neyine yetmiyor ki anlamadım gitti. gidip apple store`un önünde çadır kurmayı gerektirecek kadar hayati bir durum yok yani.

not: hala xperia arc s kullanıyorum. evet kasıyor ama iphone 6`ya ihtiyacım yok. bedava verseler alırım tabi mal değilim. (u: swh) yok onu da almam xperia z3 çıkmış su çok güzel gelsene. (u: swh)
çıt çıkmayacak ulan
İnsanlar tarafından hastalık haline getirilen hareket. Firmalar da bunu kullanarak modelini eksikleriyle beraber piyasaya sürüyor ve bir sonraki modelinde bu eksiklerden şikayetçi kullanıcılarına bunların giderildiği biraz daha ileri bir telefon sunuyorlar. Bu böyle devam ediyor.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu