tango

eski türkiye sözlük
anavatanı buenos aires, arjantin ve montevideo, uruguay olan bir dans ve müzik türüdür. orijinali veya `arjantin tango` olarak bilinen türü yakın temasa dayalı ve tutkulu bir danstır. günümüzde dünyanın dört bir yanında farklı isimler ve tarzlarda yapılan tangonun `arjantin tango` dışında kalan tüm türleri `ballroom tango` yani `salon tangosu` olarak sınıflandırılabilir. amerikan, fin, çin ve uluslararası tango bu sınıfa girer.

salon tangosu 20 yy. başlarında paris ile birlikte yayılmaya başladığından, orijinalinden çok daha az vücut temasına dayalı olmasına rağmen tepkilerle karşılaştı.

arjantinde, buenos aireste fakir sınıfın dansı olarak başlayan ve yıllar içerisinde dünyanın en önemli dans kültürlerinden birisi haline gelen tango dansı dramtik ve tutkulu duyguları ile birlikte zengin bir doğaçlama şansına sahiptir.

[alıntı]
tango müziğinin temel çalgısı alman icadı olan fakat ismini arjantin tango`su ile duyuran akordeonun akrabası bandoneon`dur.
[/alıntı]

bugün ülkemizde de istanbul, ankara, izmir, eskişehir gibi şehirlerde başarıyla devam ettirilen tango dansının dünyaca tanınmış isimleri arasında bir çok türk bulunmaktadır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu