niccolo paganini

at avrat braveheart
italyan besteci, keman virtüözü. müzik tarihinin en ünlü keman virtüözlerinden biridir. keman tekniğine önemli katkılarda bulunmuş, keman, gitar ve oda müziği alanında birçok eser vermiştir. çok bilinen bazı eserleri: la campanella, cantabile, centone di sonate (18 sonat), 24 kapriççiyo, ı palpiti, nel cor piu non mi sento, grand sonata`dır. döneminin bestecilerini (liszt, chopin, schumann) enstrümantal virtüözlüğün müziğin ana ögelerinden biri olması konusunda etkilemiştir.

rivayete göre bir konserinde kemanının 3 teli sırayla kopmuş ancak kendisi eseri tek telle bitirmeyi başarmıştır. bu olaydan sonra paganini sahnede kemanını parçalamış, bu hareketi seyircilerin çok hoşuna gitmiştir.

marfan sendromu denilen bir hastalık yüzünden parmakları normalden daha uzun ve esnek olduğu, keman çalarken bazı pozisyon geçkilerine gerek duymadığı rivayet edilir.

sima ile alay olmaz ama çok çirkin bir adammış ancak kemanın prim yaptığı 18. yy`da yaşadığı için kimse umursamamış tabi. bazı kadınların konserinde orgazm olduğu söylenir.

paganini?nin solo keman için yazdığı en ünlü eseri caprice 24`tür. toplam 24 parçadan oluşur ve parçalar 1?den 24?e doğru gittikçe zorlaşır.

(youtube: PZ307sM0t-0)
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu