1 mayıs 2008

kolibandi
(30.04.2008 17:10) tarihli yazıdır.

yarın`a tekabül eden işçi ve emekçilerin bir mücadele ve dayanışma günüdür. izin verilmemesine rağmen taksimde olacağımızı günlerdir dile getirdiğimiz eylemin günüdür.

sıradan bir eylem günü olmamakla beraber olası provakasyonları bahane ederek provakasyon yaratacaklarını bağıra bağıra belli edenlere karşı işçi ve emekçilerin türkiyenin her köşesinde bulunan devrimci demokrat yurtsever vatandaşların kesinlikle üzerlerinden oynanan oynanan-oynanacak olan oyunlara izin vermemesi ve bu doğrultuda çaa sarfetmesi gerekmektedir.

sağduyu:

ülkenin bir çok tarafında kutlanacak olan 1 mayısın özellikle istanbul da yetkililerce terörize edilmesi çabası ve buna çanak tutacak olan bir takım sınıf düşmanı insanlara karşın eyleme katılacak olan bireylerin bu tür hareketlilik içinde gördükleri kişileri işçi sınıfına yaraşır bir şekilde uyarması engellemesi gerekmektedir. öyle ki aksi durumlarda bu olaydan pay çıkarabilecek sınıf düşlmanlarının ekmeğine yağ sürülecektir.

eylemlik süreci:

başından beridir taksimde eylem yapacağını bildiren disk kesk ve türk iş yetkilileri 3 koldan taksime çıkacağını belirtmiş (saraçhane-sişli-domabahçe) ve bu şekilde taksime yürüyüş tertiplenmişken türk-iş taksim`e çıkmaktan vazgeçmiş ve yürüyüş kolları değişmiştir. (şişli ve sarçhane) türk iş bu utumuyla alakalı olarak zamanı geldiğinde halka hesap vereceğinin bilincinde olarak kendini savunmuş ve ` işçileri taksim`e davet etmeyi uygun görmüyoruz` demiştir bunun alt yapısınıda büyük ağabeylerinin söylemlerine paralel olarak `güvenlik sorunu` olarak belirtmiştir. türk iş benzer olarak ssgss eylemine de katılmayı uygun görmemiş ancak bağlı sendikalar eylemde yerlerini almışlardır tıpkı yarın alacaklarını beyan ettikleri gibi.

istanbulda sıkıyönetim havası:

vali gülerin açıklamasından



---spoiler---
kabataş, beşiktaş, karaköy iskelelerine üsküdar ve kadıköy`den vapur seferleri yapılmayacak.

sadece eminönü`ne vapur seferleri yapılacak

kabataş - sirkeci tramvay hattı çalıştırılmayacak.

kabataş - taksim arasındaki finküler sistem çalıştırılmayacak.

mecidiyeköy - taksim arasındaki metro çalıştırılmayacak.

iett otobüsleri ana duraklar dışında yolcu indirip bindirmeyecek.
boğaz köprüleri ile ilgili bir kısıtlama olmayacak.

tatil edilen okullar

1 mayıs önlemleri kapsamında beyoğlu’nda 41, şişli’de 19, kağıthane ilçesinde de 6 olmak üzere toplam 66 ilköğretim okulunun yarın için tatil edildiğini bildirdi.
---spoiler---



son olarak: işçilerin mücadele gününde işçi sınıfının direnişçi ruhuyla taksimdeyiz ancak önemle belirtilmelidir ki, taksimi işçilere yasaklayanların amaçlarına uygun hareket edeceklere karşı bütün eylemcilerin sağduyulu olması gerekmektedir, ekmeklerine yağ sürmektense ekmeğimizin mücadelesinde haklı davamız için.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu