hamilelikte yüksek tansiyon yaşanması

kolibandi
hamile bireylerin çeşitli sebeplerden dolayı yüksek tansiyon sorunu yaşaması durumudur.

hamilelikten önce de benzer sorunu yaşayan anne adayı biraz daha tecrübeye sahip olması duruma karşı müdahalede bu sorunu yeni yaşayanlara göre daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır.

Hamilelikten önce yüksek tansiyona sahip anne adaylarının hamilelikte dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıralamak mümkün:
-Anne adayı her gün aynı saatte, aynı tartıda tartılıp, kilosunu kaydetmeli.
-Aynı şekilde her gün saatte dinlendikten sonra tansiyonunu ölçüp not etmeli.
-Tansiyonunuzun yükseldiğini fark ettiğinizde sol tarafınıza yatarak dinlenin. Hamilelikte tansiyon yükselmesi anne ve bebeğin oksijen teminini tehlikeye sokar. Bu nedenle enerji sarfiyatını en aza indirgeyip vücudu dinlendirmek gerekir.
-Anne adayının düzenli olarak gün içerisinde dinlenmek gerekir. Dinlenmek için fazla aydınlık olmayan sakin ortamlar seçilmeli.
-Ödem oluşmasını önlemek için protein açısından zengin gıdaları - süt, yoğurt, et, yumurta, kurubaklagil gibi - tercih etmekte yarar var. Mümkün olduğunca tuzdan uzak durmalı.
-Bol miktarda sıvı tüketin.
-Damar kasılmasına ve tansiyon yükselmesine neden olduğundan stresli ve gergin ortamlardan uzak durun.
-Bebeğin karnınızdaki hareketlerini izleyin. Normal şartlar altında bebeğin iki ? üç saatte 10 hareket yapması gerekir. Bebeğin hareketleri azaldığında hemen bir uzmana danışın.

Tansiyon yükselmesi problemi olduğunu bilmeyen anne adayları için: hamileliklerinde hangi belirtilere dikkat etmeliler?
Anne adayında karnın üst kısmında (özellikle sağ üstte karaciğer bölgesinde) ağrı ve buna eşlik eden baş ağrısı, bulantı, kusma, bulanık görme gibi şikayetlerin olması tansiyon yükselmesi yani preeklampsi belirtisi olabilir. Hamilede bu tarz belirtiler görüldüğü takdirde hemen bir uzmanı başvurmalı.

devamı ve ayrıntılar için :http://www.tupbebek.com/makaleler/hamilelik-ve-dogum/tansiyon-problemi-olan-hamileler-nelere-dikkat-etmeli
bir ipte iki cambaz
hamile bir kadının sürekli doktora gittiği, kontrollerini aksatmadığı halde erken doğumla sonuçlanabilecek bir olaya sebebiyet veren ve neden olduğu doktor tarafından da net olarak açıklanamayan talihsiz olaydır. yakınının başına böyle bir olay gelen biri olarak o dönem biraz zorlu geçebilmektedir hem anne hem bebek için. Annenin desteğe ihtiyacının olduğu zamanlardandır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu