izinsiz basın açıklaması yapmak

kolibandi
edirne valisi Dursun Ali Şahin doktor Dilek Tucer`i görevden alma sebebidir.
http://www.mynet.com/haber/guncel/gorevine-iade-edildi-1464099-1

basın açıklamalarına dair yasal durumlar ise aşağıda açıklanmıştır.


1.Anayasamızın 34. Maddesi ? Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, Milli Güvenlik, Kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın veya genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve Kanunla sınırlanabilir. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller Kanunda gösterilir.? denilmiştir.


2.26. Maddesinde ? Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller Kanunla düzenlenir.? ibaresi son fıkra olarak eklenmiştir.


3.Görüleceği üzere Anayasamızın 34. maddesinde toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller Kanunda gösterilir denilmektedir. Bu bağlamda 2911 sayılı Kanun hala yürürlüktedir. Bu Kanunun 6. 9. ve 22. maddesine aykırı olarak yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine, Kanunun 24. maddesinin uygulanması gerekmektedir.


4.Anayasamızın 26. Maddesine eklenen ?Düşünceyi açıklama yayma hürriyetinin kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller Kanunla düzenlenir? hükmü doğrultusunda ? basın açıklamaları? ile ilgili mevzuat çalışmaları Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Mevzuatla ilgili gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar,


5.Anayasanın 26. Maddesinde ?İfadesini bulan düşünceyi açıklama ve yayma? özgürlüğünü ve sınırlarını gene aynı anayasa maddesi içinde düşünülmeli ve bu çerçevede değerlendirilmelidir.


6.Basın açıklamalarının ifadeyi açıklama özgürlüğü olduğu ve 2911 sayılı Kanun hükümleri içerisine giren bir durum olmadığı sürece yasal bir etkinlik olduğu, gerçekleştirilmesi için daha önceden izin yükümlülüğünün bulunmadığı düşünülmektedir.


7.Ancak bu etkinlik 2911 sayılı Kanunda belirtilen toplantı veya gösteri yürüyüşü haline dönüşürse, yani toplu şekilde yapılan ifadeyi açıklama eyleminin, Milli Güvenlik, Kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlükleri için tehlike teşkil etmesi gibi durumlarında, Kanuna aykırı bir etkinlik gerçekleştirilmiş olacak ve müdahaleyi gerektiren bir durum ortaya çıkacaktır. Bu manâda, 2911 sayılı yasaya aykırı olarak yapılan ya da sonradan ? Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşü haline? dönüşen eylemler için yasada yeterli düzenleme mevcuttur.
http://besiktas.iem.gov.tr/web_18467_1/entitialfocus.aspx?primary_id=1923&type=1075&target=productialdbl&detail=double&sp_table&sp_primary&sp_table_extra&openfrom=sortial
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu