attila

gorgoyth
Attila; Avrupa Hun imparatorluğu kağanı. Babası Muncuk Han öldükten sonra amcası Rua onu bozkırda bulmuştur. Amcası Rua`nın yanında kardeşi Bleda ile beraber yetişmiştir. Rua öldükten sonra kardeşiyle birlikte tahta geçmiş ve fetihlere başlamıştır. Kardeşinin de ölümünden sonra hükümranlığı tek başına üstlenen Attila Batı ve Doğu Roma`ya kök söktürmüş Avrupa`da yüzyıllarca unutulmayacak bir üne sahip olmuştur. Efsaneye göre iki ayda çeyrek milyonluk bir orduyu toplayabilecek kudreti vardır. Tanrının kırbacı olarak bilinir; Flagellum Dei-Latince, Scourge of God-İngilizce, Flagello di Dio- İtalyanca, Fléau de Dieu-Fransızca.
Almanlar ise onu çok iyi ve sadece zalimlere acımasızlığını gösteren bir hükümdar olarak bilirler. Nibelungen destanı Hun savaşlarından oluşur.
Etzel olarak da bilinen Attila cumhurbaşkanlığı forsunda yıldızla temsil edilen ürk devletlerinden birinin en büyük hükümdarıdır. Şu an ki Macaristan`ın kurulmasında büyük önemi vardır. Macaristan`da hatırlanır, sevilir, sayılır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu