internet alışkanlıklarına göre reklam sms`leri gelmesi

benden yazar olmaz
internette dolaşılan sayfaların türüne ve içeriğine göre alakasız yerlerden reklam sms`leri almak, kullanılan gsm operatörünün özel hayatı takip ettiğine adı kadar emin olmaktır.

sözgelimi cep telefonu explorer`ından otomobil ile ilgili sitelere girip bir şeyler araştırdıktan yarım saat sonra otomobil kampanyaları üzerine sms almak sizce tesadüfi midir? ya da benzer bir şekilde tatil planlarını internetten araştırdıktan sonra otellerden sms`ler almak sizce ne kadar rastlantı olabilir?

orwell`ın 1984`ü apaçık gerçek olmuştur, big brother her haltımızı gözlemlemekte ve takip etmektedir. Migros kartımız sayesinde aylık harcamamızın %14`ünün giyim, %45`inin gıda üzerine olduğunu bilmektedir. zaten biz üç beş kuruş indirimden faydalanalım diye bu kartlardan alırken adımızı soyadımızı, doğum tarihimizi ve cep telefon numaralarımızı bu formlara yazmışızdır...

gerçek şu ki: bankalar, gsm operatörleri ve süpermarketler bizi anamızdan, babamızdan, kardeşimizden ve sevgilimizden çok daha iyi tanımaktadır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu