türkiye`nin yapamadığını ışid`in yapması

beyaz baret
türkiye`nin yıllardır öldürdüğü terörist sayısından daha fazla adam pkk`lı terörist öldürmesidir. adamlar o yüzden türkiye`deki sokakları karıştırmaya başladı bile, müdahale etsin türkiye diye, daha geçen hafta siz istemiyordunuz meclisten tezkerenin çıkmamasını.
gorgoyth
türkiye devletinin yıllardan beri pkk ile silahlı çatışmalarda uğraşamadığını bize empoze etmeye çalışan insanların başarılı olmasından kaynaklanan durumdur.

tsk içinde yakınları bulunanlar bilirler, pkk`yı celben sona erdirecek bir çok fırsat olmuş lakin siyasi olarak ateşkes gibi zırvalarla bölücülere vakit kazandırılmıştır.

şimdi adam yerine koymadıkları devletten yardım istemek zorunda kalanlar adeta çıplak kalmıştır, komik duruma düşmüştür. çünkü terörü sanki etik bir yolmuş gibi gösterenlerin bugün terörle mücadele için yardım istemesi bir yana, düşmanları ilan ettikleri devletin kucağına düşmeleri ne kadar sağlam bir inanç ve kuvvetleri olduğunu ortaya koymuştur.

bu kamuoyuna aslında kudretsiz bir devlet olmaktan ziyade kudretini kullanamayan bir devletin terörle mücadelede bir kaç zırtapozla masaya oturmasının ne kadar beyhude olduğunu kanıtlar niteliktedir.
reklamyazanadam
temel nedeni ışid`in türkiye cumhuriyeti gibi uluslararası bağlayıcı anlaşmalara imza atmaması olan durum. detayları ümit özdağ`ın editörlüğünde çıkan pkk ile pazarlık kitabının ilgili makalesinde bulabilirsiniz.
at avrat braveheart
türkiye`nin devlet eliyle değil uzantısı ışid ile yapabildiği eylem. recep tayyip erdoğan, başbakan olduğu zaman gizli veya açık destek verirken sempatik gelmeyen ışid, bir anda pkk`yı bitirmeye yaklaşınca milliyetçiler ve akp`liler tarafından sempati görmeye başlamıştır. ancak atlanılan birkaç husus var.

türkiye cumhurbaşkanı`nın derdi yine pkk falan değildir. kendisi abd`den beşar esad`ın devrilmesi şeklinde operasyon olmazsa destek vermeyeceklerini açıklamış ancak abd önceliğinin ışid olduğunu açıklamıştır. rte, sadece hava harekatıyla terör örgütünün bitirilemeyeceğini bildiği (ki yılardır tsk uğraşıyor. sadece kara harekatı düzenlenince başarılı oluyor) ve abd vatandaşlarının ırak`ta yaşadığı asker kayıpları nedeniyle bir daha asker göndermek istemeyeceğini bildiği için türk silahlı kuvvetleri`ne muhtaç olduğunu çok iyi çözümlemiştir.

aslında yine bir ihanet ile karşı karşıyayız. bugün abd, ``tsk destek versin, esad`ı da devireceğiz`` deseydi, yine olan mehmetçiğe olacaktı. bir cumhurbaşkanı`nın görevi nasıl gözünü kırpmadan asker göndermektir anlayamıyorum.

abd, ışid konusunu mutlaka bitirir. gün gelir ışidl`iler el bağdadi`nin de götüne demir çubuk sokar.

pkk bitmiş güzel. peki ışid türkiye`ye de girerse nasıl yapalım efendiler? ışid`in böyle bir düşüncesinin olmadığını nasıl bilebiliriz?

suriye`de ölen insanların akrabaları türkiye`de değil mi? ya türkiye içindeki karışıklıklar nasıl önlenecek? yine insanları öldürerek mi?
iç savaş çıkarsa soykırım yapalım mı?

kısaca bu işlerde abd`ye yine bir şey olmayacak. bir söz var ya yırtılan yine hacı bekir`in yakası o hesap.

sokağa çıkma yasaklarının başladığı, adam öldürmenin meşrulaştığı yeni türkiye`ye hoş geldik (u: 1980`de miyiz amk)
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu