terör örgütünün terör için devletten yardım istemesi

gorgoyth
ışid isimli terör örgütünün kobani isimli yerleşim yerini kuşatması sonucu pkk isimli terör örgütünün devletten yardım istemesi olayıdır.

son yıllarda türkiye devletinin karşılaştığı garip sorunsallardan biridir.

ışid isimli terör örgütü her ne kadar terör örgütü olsa da pkk isimli terör örgütüne darbeler vurması ve pkk`nın yıllardan beri süregelen ihanet ve vahşet temalı eylemlerinin türkiye devleti halkına çok çektirmiş olması ortaya etik bir sorunsal çıkarmaktadır.

terör örgütü her halükarda virüs gibi, bakteri gibi (u: ibne gibi puşt gibi) bir şey olduğundan tabi ki kobani`de yaşayan insanları korumak devletin insani görevidir.

lakin bu olay pkk`ya kendisinin de bir terör örgütü olduğu hatırlatmış mıdır sormak lazım.

ayrıca kobani`de gerçekleşen terör olayları için yardım isteyen başka bir terör örgütünün sempatizanlarının yardım isterken insanlara ve kamu malına zarar vererek mikro-terör kapsamında olaylar gerçekleştirmesi şahsına münhasır pek bir enteresandır.
benden yazar olmaz
devletin terör örgütü ile pazarlığa oturmasının doğal sonucudur.

sen bir yandan bu adamlarla Oslo`da ve İmralı`da görüşeceksin -bu ayıp olmayacak-, bir yandan liderlerini aleni muhatap kabul edip her açıklamasını haber bültenlerinde gün be gün yayınlayacaksın ama diğer yandan senden yardım isteyince `sen kimsin?` diyeceksin... hesabın kendisi, tüm toplamı cinslik içeriyor zaten bu mu tuhaf oluyor şimdi? en başından fiyaskoydu bütün bu oyun.

nasıl ki abd`nin Ortadoğu planı iflas etmiş durumda, doğal bir yansıması olarak, o projenin bir açılımı olan çözüm süreci de iflas etmiş durumda...

ha bu senaryonun içinde beterin beteri, felaket senaryolarının en felaketi de var onu da diyeyim: dua edilsin ki şimdilik abd`nin aklına Ortadoğu`da yeni partner olarak Barzani gelmiyor. yatın kalkın dua edin ki halen olaylar o boyuta gelmemiş durumda. niye olmasın ki?... ışid`in ve Esat`ın yerine kuzeyi kaplayan ve petrol bölgelerini abd`nin çıkarına kontrol eden hafif güçlü ama otoritesi sağlam bir kürdistan Amerika`nın güvenilir bir tedarikçi sağlama anlamında çok işine gelecektir. zaten israil de aynen bu olsun istemektedir. abd`nin hava bombardımanlarıyla pyd`ye bu denli destek vermesi belki de bu dostluk ağlarının başlangıcıdır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu