deportivo la coruna

at avrat braveheart
real club deportivo de la coruna bilinen ismiyle deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. maçlarını estadio municipal de riazor stadyumu`nda oynar. lakabı ``el turco``dur. ezeli rakibi celta vigo bu kelimeyi hakaret olarak kullanmış, deportivo taraftarları da türk kelimesini hakaret olarak kabul etmeyip türk gibi güçlüyüz şeklinde karşılık vermiştir.

olayın kökeni çok eskilere dayanmaktadır. akdeniz`e türk gölü denildiği zamanlarda barboros hayrettin paşa, ispanya sahillerine kadar ulaşmış. o sırada ispanya`da cesaretiyle ile ünlü galiçya bölgesinin gençleri, barboros hayrettin`e büyük destek vermişler. bu işbirliğini içlerine sindiremeyen komşu kent portekiz krallığı taraftarı vigo`nun halkı ise la coruna`ya türklerle ortaklığa girmelerinden dolayı, onlara ``el turco`` adını takmışlar. bu ad sporda, özellikle de futbolda günümüzde büyük bir rekabete dönüşmüş. buna karşılık, la coruna halkı da celta vigo taraftarlarına yakınlığı ve iyi ilişkileri nedeniyle portekiz`li yakıştırması yapmışlar.

her maçında mutlaka türk bayrağı bulunduran deportivo taraftarları, panathinaikos maçında dev türk bayrağı açmışlardı.
http://img5.mynet.com/spr4/deportivo-la-31193_501.jpg
ayrıca her celta vigo ve yunan takımları arasında geçen maçlarda taraftarları istiklal marşı`nı söylerler.

la liga`yı 1, kral kupası`nı 2, ispanya süper kupası`nı 3 kez kazanmışlardır.
eski türkiye sözlük
bilinen ismiyle deportivo 1906 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. maçlarını la coruna şehrindeki riazor stadı`nda oynar. deportivo`nun lakabı ``el turco```dur. güneydeki komşu kent vigo`nun takımı `celta vigo` ile ezeli rekabet halindedir. celtalıların hakaret amaçlı taktıkları `el turco` ismi deportivo`lu taraftarlarca kabul görmüş ve `evet, türk gibi güçlüyüz!` şeklinde cevap bulmuştur.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu