scouting

at avrat braveheart
ingiltere`de yıllardır yapılan futbolcu arama sistemi. kelime anlamı olarak izcilik, keşif yapmak anlamına gelir. profesyonel anlamda türkiye`de galatasaray`da olan bu sistem yabancı ülkelerdeki futbolcu arama sistemlerinden çok uzaktadır.

türkiye`de yapılan sistem ise fm/cm gibi oyunlarda parlayan oyuncuları almaktan öteye gitmiyor. misal galatasaray`ın yaz transfer döneminde almak istediği oyunculardan doria ve eder balanta isimli oyuncuları fm/cm gibi oyunlarda takımınıza ilk sezonda alırsanız çok büyük meblağlara satarsınız. yurt dışında bu tür oyuncu transferleri başarılı olurken, sonuca odaklı, derbi kazanmaya odaklı ligimizde bu oyuncular gelişim gösteremiyor.

en basit örnekle galatasaray`ın kanat oyuncusu bruma u-20 dünya şampiyonası`nda gol krallığında 2. olmuştu. bruma ülkemizde gelişim gösteremezken aynı şampiyona`da oynayan paul pogba dünya yıldızı, juan quintero ve jese yıldız adayı konumuna geldiler.

eğer bu işe yeteneğiniz varsa bir sertifika alarak, sertifika aldığınız kurumun anlaşmalı yurt dışı ekiplerinden birinde üstelik çok yüksek bir maaşla (u: 3000-4000 tl+yol+otel masrafları ) işe girebilirsiniz.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu