pele

at avrat braveheart
edison `edson` arantes do nascimento veya bilinen adıyla pele. forvet mevkiinde oynamış dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri, kimilerine göre en büyüğü.

3 dünya kupası kazanmıştır. kariyerinde 6 defa bir maçta 5 gol, 30 defa bir maçta 4 gol, 92 kez hat-trick yapmış, kariyerinde 1281 gol atarak kırılması güç bir rekorun sahibi olmuştur.

zamanının fenomenlerinden biridir. nijerya pele`nin oynadığı maçı izlemek için biafra ile yaptığı savaşı 2 günlüğüne durdurmuştur.
bir başka olayda brezilya ligi`nde oynanan bir maçta pele`nin oyundan atılması sonrası taraftarlar isyan etmiş ve hakemi zor durumda bırakmıştır. bunun üzerine pele 15 dakika sonra oyuna tekrar dönmüştür. bu olayda en dikkat çeken şey ise hakem hakkında hiçbir cezai işlem uygulanmaması hatta hakemin takdir edilmesidir.

77 gol ile brezilya milli takımı tarihinin en fazla gol atan futbolcusudur. kendisiyle ilk kez röportaj yapan gazeteci ise halit kıvanç`tır. halit kıvanç, pele 17 yaşındayken röportaj yapmış, pele bunu hiç unutmamıştır. halit kıvanç`a grande amigo yani abi şeklinde hitap eder.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu