kobani direnişi

kolibandi
koalisyon güçlerin ışid mevzilerine yaptığı hava saldırıları ile kazanılmış direniştir.

ışid yönlerini değiştirerek bağdat`a doğru harekete geçmiştir.
nesneli riyazi
sözde direniştir. koskoca musul düşmüş, kıçı kırık bir kobani`yle günlerdir uğraşıyoruz. ortada bir sivil katliamı da yok; adamlar pyd ile çatışıyor, yakaladıklarını öttürüyorlar. ne de güzel ediyorlar.
kobani`de direnecek sivil halk yokken; korkak, sümsük ve ödlek pkk`nın, emperyalist koalisyon güçlerinin direniş destanını mı yazıyorsunuz? yahu amerikan direnişi mi olur birisi söylesin?

siz hala kobani direniyor mu sanıyorsunuz? https://pbs.twimg.com/media/B0M6m21CcAApJ4v.jpg:large
reklamyazanadam
tarihteki ve asıl adıyla ayn al arap topraklarında meydana gelen, emperyalist destekli direniştir.

şimdi antiemperyalist söylemlerde bulunup da hâlâ halkların bilmem nesi diye bağıran insanların çelişkilerine tebessüm etmek çok güzel oluyor. bu uçaklar bombaları neden bırakıyor hiç kimse düşünmüyor. orada kurulacak kukla kürdistan`ın yer altı-yer üstü bütün kaynakları batı`ya akacak olmasa oraya kimse tanesi 150 bin dolardan fazla olan bombaları atmaz. ayrıca kürtlerin kendilerine bir ulus yaratmak için yer adlarını kafalarına göre değiştirme numarası da cidden bayatladı. ırak- suriye toprakları tarihin her döneminde arap toprakları olmuştur. bu durum türkler`in yönetimi altında olduğu zaman da değişmemiştir. şuna direniş değil de, kaçaklık yollarını korumak için verilen savaş diyelim. yoksa direnişin ne olduğunu vietnam`da gördük.

edit: bir de bunların kendilerini desteklemeyen herkese ışid destekçisi diye yafta vurması var ya, lan en çok buna gülüyorum.
benden yazar olmaz
şurasını açıkça belirtmek lazım ki, abd destekli bir direniştir.

esasında kürt güçlerinin abd olmadan direnmesi bu koşullarda hiçbir alanda mümkün değildir. bir komplo teorisi olarak, tüm bu olanların, Ortadoğu halkları nazarında abd`yi şirin gösterme algısı olarak değerlendirmek çok da yanlış değildir. görünen o ki, abd planları takır takır işlemektedir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu