muzaffer tayyip uslu

girmance
1922 istanbul dogumlu bir sair. yillar once ismini hatirlayamadigim bir dergide okumustum hayat hikayesini, arkadasi rustu onur`unki ile birlikte. ikisinin de ortak yanlari, cok genc yasta o vakitler hala bir hal caresi bulunamamis olan veremden olmeleriydi.

muzaffer tayyip uslu`nun siiri, tam da o donemin moda akimi olan garip siirinden ziyadesiyle etkilenmistir. fakat onlardan farkli olarak, icinde bulundugu halet-i ruhiyenin etkisi ile olsa gerek, yine cok yalin/basit bir turkce ile olmak uzere heceye uygun, duygu yogun siirler de kaleme almistir.

muzaffer tayyip, 1946 senesinde, henuz 24 yasindayken, zonguldak`ta hayata gozlerini yummustur. siirlerinden bir kismini, hayatta iken 1945 senesinde `şimdilik` adını verdigi bir kitapta toplamistir. kazara bir sahafta bulan olursa, hemen alsin derim, zira oldukca kiymetlidir. 1956 senesinde de arkadasi necati cumalı, şiirlerinden ve ozellikle muzaffer tayyip`in zonguldak`tan edebiyat ogretmeni olani behcet necatigil`in tesvik ve yardimlari ile yazmis oldugu yazilarindan bir kismini `muzaffer tayyip` ismini verdigi bir kitapta toplamistir.
girmance
sen, eski bir sevda şiirisin
bir koku var sende
sıcak yaz akşamlarına mahsus
ellerinde mi
saçlarında mı
gözlerinde mi
bilmem
bir koku var sende
sıcak yaz akşamlarına mahsus
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu