bilim felsefesi

benden yazar olmaz
bilimin doğasına ve özellikle de yöntemlerine, kavramlarına, ön kabullerine ve bu arada, bilimin entelektüel disiplinlerin genel şeması içindeki yerine ilişkin araştırmalardan meydana gelen felsefi disiplin.
tamyazar
felsefeye özgü düşünme ve çözümleme yönteminden yararlanarak bilimin kavramsal yapı ve işleyişini aydınlatma amacı taşıyan etkinliğe bilim felsefesi denir. doğa bilimlerini temel alan, kullandığı önermelerin kuruluşunu ve yapısını inceleyen felsefedir. klasik felsefe anlayışlarından farklıdır. bilimlerin herbirinin kendi alanlarına giren olayları, bilimsel yöntemlerle inceleyerek sonuca ulaşması, bazı düşünürlerin dikkatinin bilim üzerinde yoğunlaşmasına neden olmuştur. bunun sonucunda, felsefenin yalnız bilimlerle ilgili alanları konu almasının yeterli olabileceği düşüncesi oluşmuştur.
ele aldığı konular şunlardır ;
-bilim nedir ?
-bilimi, diğer alandanlar ayıranlar nelerdir ?
-bilimsel yöntem nedir ?
bilimsel düşüncenin yapısı ve işlevi nedir ?
-bilimsel varsayım, teori ve yasa nedir ? vesaire, örnekler çoğaltılabilir. konuşulacak konu kalmadığından değil gerekli olduğu için vardır. ayrıca her şey ama her şey felsefenin alanı içine girebilir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu