çocuğun reklam sektöründeki kullanımı

benden yazar olmaz
çocuğun sömürüye alet edilmesidir.

ülkemizde gerekli yasal düzenlemelerin olmasına rağmen, firmalar, hazırlattıkları reklam filmlerinde açıkça suç işlemektedirler. sadece sosyal kampanyalar için hazırlanan filmlerinde oynatılmalarına izin verilen çocuklar, akla gelebilecek hemen her türlü metanın tüketilebilmesi için, bir reklam objesi olarak kullanılmaktadır.

bildiğimiz gibi çocuk, bilinçaltına gönderdiği mesaj itibari ile, yetiştin insanların saf yönlerine hitap eden, onların saf duygularının harekete geçmesini tetikleyen bir varlıktır. çünkü, çocuk insanın en saf halini yansıtır. bu gerçeğin farkında olan reklam şirketleri, firmalar için hazırladıkları reklam filmlerinin hedef kitleyi tüketime sevk edebilmesi için, etik ve erdem kurallarını hiçe sayarak, çocuk öğesini kullanmaktadırlar. bugün, anneler günü reklamlarında telefon reklamlarına, krem peynir reklamlarından araba reklamlarına, ilgili ilgisiz, pek çok reklamda çocuk unsuruna rastlamaktayız.

bu durumda bizler, firmaların ve reklam şirketlerinin etik olmayan duygu sömürüsü ile karşı karşıyayız. bu durum, yaptığımız tüketimin etik yönünü de düşünmemizi zorunlu kılıyor.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu