eleştiri yaparken kullanılan üslubun önemi

benden yazar olmaz
bir konu olgu ya da işleyiş hakkında süregelen uygulayışı beğenmemek ya da `şöyle yapılsa daha iyi olur` gibi düşüncelerden doğan eleştirinin, en temel hak olduğu gibi, yaparken de bazı noktalara dikkat edilmesi ile alakalı olan önem.

`çakmağı versene lan?` demek ve `çakmağınızı verir misiniz?` demek gibi...

diyelim ki bir kamu kurumundasınız ve elektrik faturasını yatırmaktasınız... mesai saati doldu ve fatura ödeme sırası tam da size geldi... e siz de haklısınız, çünkü saatlerce beklemişsiniz; ama adam da haklı, çünkü saatlerce çalışmış ve yorulmuş vs.

şimdi siz bu adama derseniz ki `sen kimsin ulan benim faturamı yatırmıyorsun, ben adamı ne yaparım biliyor musun?`... bu adam belki de size hiç kızgın olmadığı halde saatlerce süren yorgunluğunu sizden çıkarırsa bu size haktır. derseniz ki bu adamda da o kadar sabır yoksa neden bu işi yapıyor? vallahi ben o sabırdan da şüphe ederim arkadaş. normal insanda yok o sabır...

ama deseniz ki... `ya kardeş benim yarın acilen il dışına çıkmam lazım ve bu faturayı yatırmazsam faizi binecek` vs... o adam insansa zaten yapar işinizi.

bu anlamda, eleştirmek haktır, ama bu hakkı kullanılan üslup ile eziyete dönüştürmek hakkına da kimse sahip değildir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu