farkındalığın yabancılaşmayı engellememesi

benden yazar olmaz
şehrin yalıtıklığına tıkılmış modern çağ insanının en ağır sendromlarından biri; onlarca psikolojik hap tüketmemizin ve uyuşturuculara sarılıyor olmanın ana nedeni...

evlerimizde türlü türlü elektronik aletler kullanırız. bu aletlerin ne işe yaradıklarını biliyor olabiliriz, ama o aletlerin mekanikleri ve işleyişleri hakkında bildiklerimizin sınırlı oluşu, o aletleri üretmemize izin vermemektedir. bu aciziyet de, kaçınılmaz olarak, insan hayatında içi boşalmışlığa dayanan bir yabancılaşmaya ve mutsuzluğa; sonuç itibari ile, her şeyden sıkılır hale gelmeye neden olur.

özünde, yarım yamalak biliyor olmanın insanda yarattığı acizlik hissi vardır. söz gelimi uçağın kuşlardan esinlenerek yapıldığını biliyor olabiliriz. uçağın gövdesinde ne kadar motor olduğunu, uçağın bir elektronik tesisatının olduğunu, elektriğin ne olduğunu ve kim tarafından keşfedildiği gibi bilgileri biliyor da olabiliriz. ancak elektriği üretebilecek bilgimiz ve donanımımız olmadığından, bir uçağı asla kendi başımıza üretemeyiz. işte, tüm bu bilgi eksikliği silsilesi, insanda bilgisizlikten kaynaklanan garip bir korku ile karışık acizane, ezik büzük bir saygıya neden olur.
bugün kullandığımız aletlerin %90`ı için bu durum geçerlidir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu