ali alkan

benden yazar olmaz
mevcut yargıtay başkanı.

yargı paketindeki düzenlemeler ile ilgili kendilerine tek bir soru bile sorulmadığını bildirmiştir.

--- alıntı ---

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmeye başlayacak olan, ?Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi? başlıklı 2/2418 Esas numaralı teklif ile özetle;

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinin olağan süreleri dışında 3. kez yenilenmesi, Yargıtay`a yeni daireler kurulması, hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın Kurumun muvafakati olmaksızın Yargıtay`a atanması ve bu görevden alınması ile adli yıl açış töreninin kaldırılması öngörülmektedir.

Bu teklif ile ilgili olarak 03.11.2014 tarihli Başkanlar Kurulunda Yargıtay?ın kurumsal görüşü sorulmadığı ve daha önce Yargıtay tarafından bildirilen öneri ve değişiklik teklifleri de değerlendirilmeye alınmadığından bu yasa teklifi ile ilgili olarak Başkanlar Kurulunca görüş bildirilmesine gerek olmadığına karar verilmiştir. Bu gelişmeler, Adli Yargının en sorumlu makamında oturan şahsımı kişisel düşüncelerimi açıklamaya mecbur bırakmıştır.

Bu teklifin öncesinde veya hazırlanması sırasında kurumsal ihtiyaçlarımız ve taleplerimiz sorulmadığı gibi bir istişâre arayışına da girilmemiştir. Bu teklifteki değişikliklerin hangi ihtiyaçlara dayandığı, takvimlere bağlanacak derecedeki aciliyetlerin ne gibi sebeplerden kaynaklandığı bilinmemektedir. Bu teklifle, ileri sürülen değişiklikler, Yargıtay?ın taleplerine dayanmadığı gibi Yargıtay?a, yargısal kültüre, yargı bağımsızlığına ve temyiz incelemesinin mahiyetine ciddi zararlar verebilecek nitelikler taşımaktadır.


--- alıntı ---
kolibandi
yüzbaşı ali alkan.

geçtiğimiz günlerde şehit edilen asker.

cenazesinde abisi yarbay Mehmet alkan`ın feryat ve öfkesi akgilleri kendilerine saldırmaya yöneltmiştir. öyle ki neredeyse abisini terörist yerine koymaya çalışmaktadırlar.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu