antonio o gramsci'nin feminizm değerlendirmesi

benden yazar olmaz
`kadın alt sınıf unsuru, şiddete maruz kalıyor, ya az ya da hiç parası olmuyo, iş hayatında yeri yok. neden kadınlar bu durumda?` sorusuna verdiği cevaptır.

`çünkü kadınlar kendilerine önerilen varoluşu meşru kabul ediyor. çünkü kadına sunulan bu, bununla yetinecek ve içinde yaşadığı koşulları anlamlı, `değişmez` olarak kabul edecektir... bu anlamlılığın sağlanmasının temeli iktidardır. iktidar, toplumdaki çeşitli grupların çıkarlarının düzenli bir halde dengelenmesidir. birçok grup, birçok grubun çıkarı ile kendisini dengelemek istiyor, dengeyi sağlayıp anlam öneriyorlar. fakat, bazen bu demet çözülmeye başlar. bu çözülmeler, çatırdamalar, bazen devrimler bazen de krizler olarak ortaya çıkıyorlar. kadınların meşru ve doğru saydıkları bu anlam içeriklerine, muhalif olmak istiyorsanız kadınlara başka anlamlar önermelisiniz. muhalefet olarak yeni bir düzeni önerebilen yeni bir iktidar oluşturabilir.`

gramsci, fırsatların olduğunu ve bunları değerlendirmek gerektiğini söyler. fırsatlar kaçırılmamalıdır. hele ki anlamlı ve işlevsel hale gelebilecekse, fırsatlar değerlendirilmelidir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu