liselerde osmanlıca'nın zorunlu hale gelmesi

kolibandi
19. milli eğitim şurasında ortaya sürülen taleptir.

türkiye halkının dedelerinin mezarlarını okuyamadığı ve bunu büyük sorun ettiği ileri sürülmekte bu sorunu ortadan kaldırmak için bu eğitimin mecburi olduğu ileri sürülmektedir.

dedelerinin mezar taşlarını okumayı-okutmayı isteyenlerin dedelerinden kalan yerlerin rant uğruna peşkeş çekildiğinden haberi yok mudur acaba.
benden yazar olmaz
varsa yoksa Osmanlı, varsa yoksa din iman perspektifine sahip olan zihniyetin eğitime dayattığı olgu.

şahsi fikrimi merak ediyorsanız `olmasın` demiyorum. olsun, tamam. ama beni en çok rahatsız eden bu zihniyet neden Türkiye`nin bilimsel gerilikleri konusunda da aynı hassasiyeti göstermiyor. neden bu zihniyet Türkiye`nin felsefi eğitimi konusunda da aynı hassasiyeti göstermiyor. haftada 6 saat din eğitimi alan, üzerine Osmanlıca dersi alan bir gençlik... zaten her yer Kur`an kursu dolu... iyi tamam da bilim ve felsefe nerede öğrenilecek? sorgulayan gençlik nerede yetişecek? ne yapmaya çalışıyor bunlar? batının her bokunu tüketen ve kafası çalışmayan bir ülkeyi kimler neden yaratmak istiyor? yahu üçüncü selim`in `denize düşen yılana sarılır` sözünden de mi ders almadı bunlar? yıllarca bilimsel gerilik yüzünden batı karşısında alınan mağlubiyetlerden de mi ders alınmadı? neden kulağımızı yine tersten tutuyoruz? İsrail`i boykot etmek yerine ondan daha iyisini üretmek hayal mi? neyin kafası bu?
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu