tek türkiye

eski türkiye sözlük
samanyolu kanalında yayınlanan dizi.

güneydoğu anadolu bölgesindeki sorunları dile getirdiğini zanneden seneryo sahiplerinin kurguladığı bir dizi olan bu yapım tarafımca anlaşılamamaktadır.

'kürt sorunu'nu tam anlamıyla kışkırtcı bir üslüpla dile getiren bu insanlar ülkede ki huzursuzluğun tek sorumlusudur. problemler dile getirilirken çirkince iftira tadında sahneler, benliğini ve ideallerini unutturdukları pkk militaları tam anlamı ile canavar olarak yansıtılmıştır.

suçu karşılıklı aramayı beceremeyen egemenler, kendileri gibi toplum inşa etmek isterken kitle iletişim araçlarını çok etkili bir şekilde kullanmaktadır. etkili kullırken çirkinleşen bu egemenler kürt-türk kardeşliğini hangi seviyede desteklediklerini göstermişlerdir.

canavar olarak yansıtılan pkk militanları akıl almaz işkenceler gösteriyor bölge halkına ve acımadan katlediyor. aşiret ağaları ile girdikleri kirli ilişkileri ve bölgesel planları olan ülkelerin istekleri doğrultusunda hareket eden bir örgüt kıvamına soktukları pkk dehşet verici bir örgüt olarak aktarılıyor ekrana.

size beni şaşırtan birkaç sahne aktarayım.

pkk komutanı kendisi ile cinsel ilişkiye girmeme gerekçesiyle kürt kızı olan bir savaşçıyı diri diri yakıyor.
pkk militanları köyü basıp öğretmen ve öğrencilerinin bulunduğu tek oda bir sınıfı gözlerini kırpmadan ateşe veriyor.
pkk komutanı direktifleri doğrultusunda anasından kopardıkları bir kızı ilaçlarla beynini uyuşturarak anasına düşman ediliyor. ve o kız dizinin yayımlanan en son bölümünde anasını vuruyor.

şimdi anlayamadığım bir iki şey var. bu sahnelerin gerçekten de yaşandığını varsayalım. davaya ihanet; anaya, babaya duyulan düşmanlık; durduk yere vahşet saçmak sadece kürt ırkına ait özellikler mi ki onlara aitmiş gibi anlatılıyor. acaba ''iyi insan'' ''kötü insan'' kavramlar mı vardır; yoksa ''iyi ırk'' ''kötü ırk'' kavramları mı? eğer öyleyse kürtler ve kürt mücadelesini verdiklerini iddia eden bir örgüt topyekun ''kötü'' müdür? böyle bir genelleme yapmak insan haklarına aykırı davranmak değil midir? görsel basını bu şekilde kullanmak ne kadar etikdir? cevaplanması zor sorular bunlar. ancak şunu söyleyebilirim ki;

türkiye'de ki artan milliyetçiliği anlamak mümkündür ve kesinlikle milliyetçiği savunan bireyleri suçlamak ahmaklıktır. masum düşüncelerle öfke kusan türk halkına hiçbir lafım yoktur ama; türk şiarını kullanan egemen türk beylerine lanet okuyorum.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu