türkiye mısır ilişkileri

kolibandi
hüsnü mübarek`in devrilmesi ve mursi`nin gelişi ile çok acayip güzelleşen ilişkilerdir.

öyle ki bizim rte`nin kardeşi gibi olan Müslüman kardeş mursi hızlı bir hareketliliğe girmiş kadınların pazardan muz, patlıcan, salatalık gibi ürünler almasının yasaklanmasına kadar çok hbüyük değişimler yapmıştır.

derken halk sokağa çıkmış bunun karşılığında darbe yapılmış mursi devrilmiştir.

halk hareketini bastıran bununla birlikte mursiyi iktidardan alan ordu darbenin baş ismi sisiyi cumhurbaşkanlığına getirmiştir.

bizim rte ve eşrafı bu duruma ateş püskürmüş ve püskürmektedir. 4 parmağını kaldırıp rabia rabia diye alanları inletmiştir. (daha sonra o dört parmağın 4 bakan demek olduğunu da anlayacağımızı nerden bilebilirdik)

chp Mısır`ı ziyaret ettiği için darbeci ilan edilmiştir hatta.

Abdullah Gül`de cumhurbaşkanlığı döneminde bir şeylerini kutlamıştı ama bu pek haber olmadı.

akp ve rte hala ateş püskürüyor sisi`ye ama bi dakka geçen katar emiri geldi.

o mısırla ve dolayısıyla sisi`yle barışıyormuş.

rte de barışmasın sakın. göreceğiz.
benden yazar olmaz
tarihsel derinliği olan ilişkilerdir.

mısır bilindiği üzere yakın zamana kadar Osmanlı eyaletidir. Mehmet ali Paşa`dan sonra vasal bir hıdivliktir. ` benden uzak Mısır`a vali olsun`, ` mısırdaki ölmüş dedem` muhabbetleri hep buralardan türemiştir. kemal sunal ve halit akçatepe`nin oynadığı tosun paşa filmi de mısır kökenlidir. daha sonra mısır İngiliz egemenliğine girmiş, türkiye de kendi yolunu çizmiştir. ne zamanki bizimkiler yeni Osmanlıcılık sevdalarına tutulmuş, Mısır`a posta koyar olmuş, mısır da `birader siz ne ayaksınız` demiştir. ilişki bu seyirdedir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu