1 ocak 2015 dolmabahçe sarayı'na saldırı girişimi

benden yazar olmaz
dolmabahçe sarayı`nda bulunan nöbet noktasına el bombası atmak, el bombasının patlamaması ve akabinde polislerinden saldırganı gözaltına alması şeklinde gelişen, kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı henüz aydınlığa kavuşmayan saldırı.
kolibandi
Dolmabahçe sarayı önünde nöbet tutan polislere el bombası atıp etrafa rasgele ateş eden fırat özçelik isimli kişinin gerçekleştirdiği saldırıdır.

saldırgan hemen etkisiz hale getirilmiştir.

ama olaya dair ilginç detaylar vardır.

bunlardan en önemlisi saldırının gerçekleşeceğinin 12 aralık 2014 tarihinde tivitırdan bildirilmesidir. tivitırda saldırıyı yapacak olan kişinin adı dahi verilmiştir.

ayrıca saldırgan alınırken umudun adı dhkp-c, yaşasın dhkp-c), Berkin'in hesabı sorulacak gibi sloganları atmıştır.

bu iki durum sanki birilerinin belirli bir yöne tepki çekmek için hazırlık yaptığı düşüncesini doğuruyor. saldırının çok önceden ilan edilmesine karşın önlem alınmaması, saldırganın attığı el bombalarının patlamaması ve yine saldırganın bomba attığı kişilere değil de sağa sola ateş açması, saldırganın böyle bir saldırıdan sonra kaçmaması (kaçma planı yapmaması).
kismi yuk
dolmabahçe sarayının kapısında bekleyen askere bomba atılarak yapılan girişimdir.

sonra demiş ki adam "berkin'in hesabı sorulacak" be adam berkin'in hesabını kapıda nöbet bekleyen bir başka ana kuzusunu öldürerek mi soracaksın. berkin'e insan olan herkes yandı, katillerinin bulunup hesap sorulmasını hepimiz çok istiyoruz ama belki de o nöbet tutan asker de berkin için en az senin kadar üzülmüştür.

yıllar sonra karşılaştığımda kızdırmıştır beni bu olay. olayı devrimcilik sıfatı ile yapıyorsanız eğer devrimcilik halkına zarar vererek olmaz. devrimcilik halk için olur.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu