sağlıkta yaşanan devrim

kolibandi
akp iktidarının öve öve bitiremediği devrimdir.

artık hastane eczanelerinde sıra beklenmiyor, tüm anlaşmalı hastanelerden ilaç tedariği yapılabilir beklenen ise reçetelerin göründüğü sistemin gelmesi, bir de hastanenin tahsilatçısı olan eczacılar var unutmamak lazım.

artık devlet hastanelerinde uzun uzun hasta kuyruğu yok özel hastanelerde yüzde 200 e kadar alınan fark ücretleri, dur şuna da bakalım, şu da olabilir şu testi de yapalım deyip bir sürü işlemle hastayı hasta değil yürüyen banknot olarak gören kurumlar var. ha bu arada galiba bu ülkede hala fakir insanların var olması diye bir durum herhalde ki acillere başvuru çok olduğu için acile gelmek için insanlara aile hekimine görünmesi oradan sevk alması zorunluluğu getiriyorlar.

dün yaşanan taze bir olaydır : Gaziosmanpaşa`ya taşınan taksim ilkyardım hastanesinin bizde alet yok diye kanuni sultan Süleyman hastanesine gönderdiği 5,5 aylık hamile kadın (annesinin anlattığına göre) erken doğum riski ve ödem oluşması nedeni ile oradan bakırköye (sanırım sadi Konuk hastanesine) sevk ediliyor, orada yapılan tetkikler sonucu hamile kadın yer açılır ise Cerrahpaşa ya da samatya hastanelerinden birine sevk edilerek kontrol altına alınacak.

hamile kadın bu safhadan önce de özel hastanede kontrollerini yaptırmaktaydı. (kadının annesinin anlatımından)

yani müthiş bir devrimdir. medipol`de ücretsiz tedavi olan, devlet hastanelerini yatakhane olarak kullanan ve yine tüm hizmetlerin ücretsiz olduğu Suriyeliler kadar olamadık ya ben ona yanıyorum.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu