erenköy kız lisesi

kolibandi
İstanbul`u tarihi liselerinden biridir.
yeni okul idaresinin Atatürk ile ilgili resim, yazı vb. görselleri kaldırıp yerlerine Osmanlı temalı figürler koyması ile gündeme gelmiş lisedir.
öğrenci velileri bu duruma tepki göstermiştir.
an itibari ile yaklaşık 1000 kişilik veli topluluğu okul önünde durumu protesto etmektedir.
kolibandi
türkiye liselilerinin isyanında yerini almışlardır.
selam olsun.
--- alıntı ---

Tüm Türkiye`yi `Hakikat güneşimiz, özgürlük rehberimiz` dizeleri ile başlayan EKL Marşı ile selamlıyoruz.
Tarih 16 Şubat 2015. Okulumuz`a atanan yandaş Müdür Saadet Berna Ocakçıoğlu`nun, göreve başladığı ilk günlerde ATATÜRK fotoğraflarımızı kazan dairesine kaldırarak yerlere atmasını, 15 yıl evvel kıymetli resim Öğretmenlerimiz`in öğrencileri ile birlikte 6 ay geceli gündüzlü çalışarak yaptıkları sanatsal yağlı boya duvar resimlerini `sanatsal içeriği olmadığı` şeklindeki keyfi kararı ile sildirip yok etmesini, tarihi ve antika aynalarımızı tamirat gerekçesi ile kestirip, alt kaidelerini imha etmesini, Kıymetli Öğretmenlerimiz`i ağlatmasını, kendileri ile azarlarcasına konuşmasını, Öğretmenlerimiz`in gururlarını incitmesini, Kutlu Doğum Haftası bahanesi ile AKP seçim araçlarını Okulumuz`a sokarak yandaşlığını, taraflılığını ispatlamasını, eğitim ile siyaseti birbirine karıştırmasını, Öğrencilere Ulusal Marşımızı okutmamasını yaklaşık 500 kişilik katılım ile basın açıklamamızda duyurmuştuk. Hem basın açıklamamız hemde `istifa et` başlıklı kampanyamız Ülkemiz de büyük bir ses getirmişti.
Erenköy Kız Lisesi bu direnişi ile karanlığa karşı verilen ilk kıvılcımı ateşlemiş, bir anlamda benzer sorunları yaşayan tüm Liseliler`in sesi olmuştur.
1911 yılından bu yana Cumhuriyet`e tanıklık etmiş ve Ülkemiz`in her alanında İLK`leri yetiştirmiş güzide Okulumuz`un her daim ATATÜRK ilke ve inkılaplarını kendisine yol, Cumhuriyet`i ışık, Laik Eğitimi öz edinmiş büyük camiamızın kenetlenen tüm okullar ile birlikte karanlığa sırtını sonsuza dek döndüğünü bilgilerinize arz ederiz.
Saygılarımızla, Erenköy Kız Lisesi Mezunları.

--- alıntı ---
http://odatv.com/liseli-isyaninda-bugun-1306161200.html
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu