mankurt

kolibandi
20 eylül 2015 yenikapı terör mitinginde rte`nin kullanması ile gündeme gelen kelime.

--- alıntı ---

bazı işlemler sonucu öz benliğini yitirerek kendisini kimliksizleştiren düşmanının kuklası haline gelmiş bir zavallı insan tipidir.

--- alıntı ---

olarak tanımlanır. işlemlerin ne olduğu wiki de yazılmış detaya gerek yok.

tanım çok tanıdık, söyleyen çok tanıdık, emri ben verdim diyen tanıdık, teröristle görüşen tanıdık, onları alkışlayanlara bakıp;

--- alıntı ---

`Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan, köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur`

--- alıntı ---


demek.

hah işte mankurt.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mankurt
benden yazar olmaz
işkence yöntemi ile beyni yıkanan ve düşmana karşı kullanılan kişi.

eski türklerde düşmandan ele geçirilen esirlerin başına deri geçirilirmiş. bu deri, saçın geriye çıkıp kafa tasını delmesine yol açar. zamanla aklını yitiren düşman askeri tam bir robota dönüşür, her emre itaat eder hale gelir. bir süre yetiştirildikten sonra komutanını ya da liderini öldürmek için geri salınır.
eski türkiye sözlük
avarların savaş tutsaklarına yaptıkları insanlık dışı uygulama. esirler toplanır ve sağlam bir şekilde dövülür. sonra kafaları kazınır. ardından yeni kesilmiş devenin derisi kazınmış kafaya dikilir. elleri ve ayakları da bağlandıktan sonra güneşin altına bırakılır. ıslak deve derisi kurudukça sıkılaşacağından insanı yavaş yavaş çıldırtır ardından öldürür. ölmeyenler ise hafızasını kaybeder ve ömür boyu ideal bir köle olur. bir nevi zombi.
günümüzde ise deve derisinin karşılığının -izmler olduğu söylenir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu