hoparlör

hayda
Hoparlörler, elektrik akımındaki değişimleri ses titreşimlerine çeviren aletlere verilen isimdir.

İlk olarak 1924-1925 yıllarında Chester W. Rice ve Edward W. Kellog tarafından üretilmiş olan hoparlörler zamanla gelişti ve değişti. Son olarak ise günümüzde kullandığımız modern hallerini aldılar. Hoparlörleri bugün hemen her yerde kullandığımız gibi hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan bilgisayarlarımız içerisinde de sıklıkla kullanıyoruz.

hoparlor

Hoparlör Ayarları
Hoparlörlerinizi bilgisayara bağladığınız andan itibaren şayet ses kartınız için çalışan ekstradan bir yazılım yoksa işletim sisteminizin belirlemiş olduğu varsayılan ayarlar kullanılacaktır. Windows işletim sistemi içerisinden ses denetimi ayarlarına giriş yaptıktan sonra bilgisayarınızın hoparlörleri için birçok farklı ayarlamayı yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda müzik ve video oynatmak için kullanmış olduğunuz medya oynatıcıları da kendi içerisinde ayar yapmanıza izin veren bazı ekolayzır araçları barındırabilmektedir. Bu araçlar yardımıyla da daha net ayarlar yapma imkânına sahip olabilirsiniz.

Hoparlör Testi
Hoparlörlerinizi veya ses sisteminizi test etmek istiyorsanız bu konuda size yardımcı olabilecek SoundCheck ve TrueAuido gibi birçok farklı yazılım bulunmaktadır. Bu yazılımlar sayesinde Windows`un aksine daha geniş bir düzlemde testlerinizi gerçekleştirebilir ve bilgisayarınıza bağlı hoparlörler için ayarlamalar gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak:https://wmaraci.com/nedir/
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu