hava temizleme cihazı

hayda
Havayı temizleyen cihazlardır.

Havadaki tüm zararlı maddeleri yok etmeye yarayan hava temizleme cihazları sayesinde sağlıklı yaşamaya devam edin. Ayrıca hava temizleme cihazı sayesinde sigara kokusu, yemek kokusu veya diğer tüm kokulardan ortamı arındırabilirsiniz.

Sektörde birçok hava temizleme cihazı markası bulunmaktadır. Hepa filtre temelli iyonizer ya da diğer hava temizleme modülleri ile birleştirilmiş fan desteği ile havayı temizlemektedir.

Hava temizleyici çeşitlerini inceleyecek olursak;

Mekanik filtreli hava temizleme cihazı: Fiber veya köpük tipi filtreler havadaki bakterileri süzerek sterilize ederler. Bu cihazlar elektronik bir kısım içermezler ve bu tip filtrelerin etkinlikleri kullanımla azalmaz.

Elektrostatik filtreli hava temizleme cihazı: Plastik fiber veya süzgeç filtreler ile statik elektrik şarjına monte edilmiştir veya hava ile statik elektrik şarjı sağlayan cihazlardır. Bu cihaz, bakterileri filtreden geçiyormuş gibi çekerek tutar.

Elektrostatik tortulaştırıcılar: Yüksek gerilim noktası veya bir kablo ile hava iyonize edilir, böylelikle bakteriler temizlenir. ikinci kademede hava yüklü metal plakaların arasından yüksek gerilim anında geçer, böylece yüklü bakteriler çekilerek havadan ayrılır.

iyonize ediciler: Havayı iyonize ederek partikülleri elektrik yüklü hale getirip temizler, fakat elektrostatik tortulaştırıcı tiplerindeki gibi ikinci kademe kollektör plakaları içermez. Yüklü partiküller havadan ayrılarak ilk yüklü yüzeye yapışırlar. Bu tip cihazlar için kaydedilmiş bir RSP verisi bulunmamaktadır. Ayrıca bu tip cihazlar bazen kontrolsüz şekilde ozon üretimine sebep olmaktadır.
http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu